مدیرعامل شرکت تولیدی صادقی غریبدوستی گفت: قطعات الکترونیکی دارای مس هستند که آنها را از صنایع مختلف خریداری کرده و بعد از ذوب و بازیافت، به عنوان مواد اولیه جهت تولید شمش استفاده میکنیم.
لطفالله صادقی غریبدوستی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: این مجموعه از سال 1392 آغاز به کار کرده است. حوزه فعالیت ما تولید شمش مس بوده و از ضایعات قطعات الکترونیکی به عنوان مواد اولیه استفاده میکنیم. این ضایعات شامل بردهای چاپی و مدارهای الکترونیکی مانند انواع برد، آیسی، خازن، کیت و ترانزیستور میشود که پایه ساخت آنها مس و مواد پلیمیری است، همچنین شرکتهای خودروسازی و صنایع نظامی نیز قطعات فلزی را در اختیار ما قرار میدهند و این مواد را خریداری کرده و در واحد ذوب، بعد از جداسازی مس، بازیافت و مواد اولیه برای ساخت شمش مس را تهیه میکنیم. شهرداریها و برخی سازمانها این ضایعات را جمعآوری کرده و ما از آنها میخریم.
وی افزود: برای جداسازی و بازیافت مس قطعات الکترونیکی، از تجهیزات و تکنولوژی کاملا بومی استفاده میکنیم و اغلب دستگاههای مورد نیاز را خودمان میسازیم. ظرفیت مواد اولیه ورودی به کارخانه متغیر است، اما بهطور میانگین ماهانه 20 تن ضایعات الکترونیکی را تهیه کرده و بازیافت میکنیم. ظرفیت تولید واقعی مجموعه ماهانه یک تن و در سال 12 تن است.
مدیرعامل شرکت صادقی غریبدوستی عنوان کرد: مشتریان شمشهای تولیدی مجموعه، اغلب صنایع ریختهگری هستند. در این صنایع مس را به عنوان مواد اولیه تهیه کرده و انواع قطعات، ورق و ظروف مسی را تولید میکنند. شرایط فروش داخلی مساعد است و تمام ظرفیت تولیدی را در بازار آزاد میفروشیم، قیمت فروش در داخل کمتر از فروش خارجی است و صادرات سود بیشتری برای تولیدکننده دارد، اما با توجه به تحریمها و بسته بودن مرزها شرایط فروش خارجی بسیار دشوار شده و نحوه انتقال پول نامشخص است، از طرفی نیز با افزایش قیمتها، شرایط خرید مواد اولیه و تولید نیز با مشکلاتی روبهرو شده که عملا امکان صادرات را برای ما به صفر رسانده است.
غریبدوستی در رابطه با مشکلات موجود در صنعت شمشسازی توضیح داد: اصلیترین مشکل در این صنعت مشخص نبود قیمت واقعی مس است، در واقع بیثباتی قیمت مس در بازار جهانی بر قیمت داخلی این فلز تاثیر میگذارد. علاوه بر این، نرخ ارز نیز در این عدم ثبات بیتاثیر نیست و در چنین شرایطی برای خرید مواد اولیه و تولید شمش نمیتوانیم برنامهریزی درستی انجام دهیم و بدون هیچگونه پیشبینی برای بازار دست به تولید میزنیم که این موضوع برای یک تولیدکننده روند مناسبی نیست.
وی در پایان مطرح کرد: در شرایط نابهسامان قیمتی، تامینکننده مواد اولیه نیز سردرگم است و ما به عنوان خریدار نیز نمیدانیم با چه قیمتی مواد مورد نیاز خود را تهیه کنیم. در واقع کاهش و افزایش قیمتها برای تولیدکننده حکم سم را دارد و ثبات قیمت ایدهآلترین شرایط جهت تداوم فعالیت است و متاسفانه از زمان شروع کار کارخانه، با نوسانات قیمت دست و پنجه نرم میکنیم. روز به روز دنیا به سمت مدرن شدن حرکت میکند و با پیشرفت تکنولوژی نیاز به برق و در ادامه به فلزی مانند مس بیشتر احساس میشود. ایران به عنوان یک کشور غنی از مواد معدنی میتواند در این عرصه خوش بدرخشد، اما در این راستا حمایتهای دولتی نیز قطعا به رشد این صنعت کمک خواهد کرد.
انتهای پیام//