مدیرعامل شرکت کیان آلیاژ کاشان گفت: مشکلات موجود در بازار، از رانتها و ارتباطات غیر قانونی که در سایر صنایع هم وجود دارد، ناشی میشود که همواره موجب افزایش قیمت و کاهش مواد اولیه در بازار شده است.
حسین قابلی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: شرکت کیان آلیاژ کاشان تولیدکننده انواع آلومینیومهای آلیاژی و روی بوده و فعالیت خود را از سال 1379 در شهرک صنعتی امیرکبیر کاشان آغاز کرده است. میزان تولید این شرکت به حدود 6 هزار تن محصول در سال میرسد و دارای ظرفیت اسمی 8 هزار تن در سال است. مشتریان شرکت کیان آلیاژ کاشان شامل شرکتهای بزرگ خودروسازی همانند ایرانخودرو، سایپا و تولیدکنندگان لوازم خانگی مثل کاچیران، اسنوا، پارسخزر و بوتان و همچنین صنایع نظامی، نفت و پتروشیمی است. این مجموعه شمش آلومینیوم تولیدی خود را به این شرکتها عرضه میکند. شرکت کیان آلیاژ کاشان که از افراد مجرب، ازجمله مهندسین متالورژی بهره میبرد، موفق به کسب گواهینامههایی نظیر ISO 14000 محیط زیست، IATF2019، ISO2015 و کیفیت نیز برخوردار است.
وی در خصوص تامین مواد اولیه مورد نیاز شرکت، بیان کرد: مواد اولیه مانند سلیس، شمش آلومینیوم ثانویه، روی، منگنز و منیزیم از خارج از کشور وارد میشود و شمشهای آلومینیوم خالص را از صنایع بالا دستی کشور و از طریق بورس کالا تامین میکنیم. با شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزهای بینالمللی، واردات مواد اولیه و تجهیزات برای عموم شرکتها با مشکل مواجه شد. به این ترتیب، شرکتها تاکنون نتوانستهاند مواد و تجهیزات وارداتی را تهیه کنند و یا به دلیل اینکه با قیمت بالاتری آن را تامین کردهاند، هزینه تولید آنها به شدت افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت کیان آلیاژ پارس بیان کرد: مشکلات موجود در بازار، از رانتها و ارتباطات غیر قانونی که در سایر صنایع هم وجود دارد، ناشی میشود که همواره موجب افزایش قیمت و کاهش مواد اولیه در بازار شده است. علاوه بر اینکه دولت به نقش حمایتی خود از صنایع به خصوص صنایع کوچک و متوسط که عمدتا متعلق به بخش خصوصی است، عمل نمیکند بلکه با وضع قوانین دستوری موجب بروز چنین مسائلی در بازار معاملات شده است.
قابلی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از بخش خصوصی راهگشای توسعه صنعت است که به موجب آن رونق اقتصادی نیز ایجاد خواهد شد اما این مهم با تسهیل قوانین و رفع بروکراسیهای اداری توسط دولت برمیگردد. به طور مثال، در سال جاری تخمین زده میشود میزان تولید شرکت کیان آلیاژ کاشان به دو هزار تن یعنی معادل یکچهارم ظرفیت اسمی مجموعه برسد که علاوه بر مسائل ناشی از ویروس کرونا و افزایش نرخ ارز تا حدود زیادی به بروکراسی اداری حاکم بر کشور برمیگردد؛ به گونهای که تولیدکنندگانی همچون ما از مسائلی نظیر بیمه و مالیات تا مسائل گمرکی و اخذ مجوزهای توسعهای، با چالشهای دولتی گوناگونی دست و پنجه نرم میکنند.
انتهای پیام//