برگزاری نشست خبری بیژن سرانجام مدیر عامل شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایرانیان (مانا)
شرکت مانا در سال 1353 با هدف اجرای پروژههای صنعتی و ساختمانی ایجاد شد. در سال1387 به پیشنهاد دکتر قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد و با توجه به برنامههای توسعهای ارائه شده توسط ایشان و در راستای اجرای خصوصیسازی، شرکت مانا از دولت خریداری و به هلدینگ میدکو واگذار شد.
پایان پروژههای مانا تا پایان سال آتی
در حال حاضر هلدینگ میدکو حدود 20 هزار میلیارد تومان پروژه در دست اجرا دارد؛ که بخشی از اینها بهبهرهبرداری رسیده و مابقی تا پایان سال 1397 به بهرهبرداری خواهد رسید. شرکت مانا نیز در بخشی از این پروژهها نقش پیمانکار را بهعهده دارد. از پروژههای محوله به مانا بیش از نیمی از پروژهها تحویل شده و مابقی نیز تا پایان سال 1397 تحویل داده خواهد شد. شرکت مانا، علاوه بر پروژههای میدکو، پیمانکار اجرایی طرحهای دیگر نیز هست.
گسترش فعالیتهای مانا در آینده نزدیک
در حال حاضر شرکت مانا، یک نام معتبر در صنعت پیمانکاری است. مانا در حال حاضر 1500 میلیارد تومان پروژه دارد. که از 5 تا 90 درصد پیشرفت دارند. همچنین مانا برای 2000 میلیارد تومان پروژه دیگر وارد مذاکره شده است، که نشاندهنده اعتبار مانا در میان کارفرمایان است که برای واگذاری پروژه به این شرکت آمادگی دارند.
حضور پررنگ مانا در کشورهای همسایه
از افتخارات مانا، حضور در کشورهای همسایه است. این شرکت در حال اجرای 2 پروژه در عراق است و برای اجرای 2 پروژه دیگر در عراق نیز وارد مذاکره شده است. همچنین شرکت مانا دارای یک دفتر در کشور عمان است و بهدنبال توسعه و اجرای پروژه در این کشور بوده و برنامههای توسعهای برای سایر کشورهای همسایه نیز دارد.
تبدیل مانا به شرکت EPC
در گذشته مانا در اجرای پروژههای ابنیه فعالیت داشت، در ادامه خرید و تامین تاسیسات صنعتی نیز به آن اضافه شد و در حال حاضر یک شرکت EPC است که به فعالیت مهندسی، تامین کالا، ابنیه و تاسیات صنعتی میشود. همچنین این شرکت قصد دارد در پروژههای آتی تامین سرمایه را نیز وارد کار خود کند. با سرمایهگذاران خارجی و داخلی نیز توافقاتی صورت گرفته است و با اجرای این کار تحولی شگرف در مانا و تضمینی برای بقای روشن و مطرح مانا در سالهای آتی خواهد بود.
در حال حاضر این شرکت در رتبه 1 ابنیه، در رتبه 1 صنعت و معدن، رتبه 1تاسیسات، رتبه 2 آب و رتبه 3 راه و ترابری قرار دارد. از جمله اهداف این شرکت تبدیل شدن به یکی از ده شرکت برتر پیمانکاری عمومی است.
مدیران و اعضای هیات مدیره مانا از بزرگترین و موثرترین افراد صنعت فولاد کشور هستند. همچنین وی تعداد کل پروژههای مانا را از سال 1353 تا کنون، 170 پروژه بیان کرد که 146 پروژه مربوط به پس از سال 1389 بوده است. از جمله بزرگترین پروژههای انجام شده در حوزه معدن و صنایع معدنی توسط این شرکت میتوان به مجتمع فولاد اسفراین، احداث کارخانه فولاد میانه، طرح توسعه هپکو اراک، کارخانه سیمان حما (سوریه) اشاره کرد.
پروژههای پایان یافته مانا در حوزه صنایع معدنی
پروژههای پایانیافته در حوزه معدن و صنایع معدنی توسط شرکت مانا پس از سال 1389 نیز عبارتند از: احداث کارخانه ککسازی زرند، احداث کارخانه کنسانتره زرند، احداث زیرساخت مجتمع فولاد بوتیا، احداث کارخانه گندله زرند (ساینواستیل-مانا)
پروژههای درحال اجرای مانا در حوزه صنایع معدنی
پروژههای درحال اجرای مانا در حوزه صنایع معدنی نیز عبارتند از: کنسانتره سنگان، گندله بوتیا، فولاد بوتیا، کارخانه آهک، زغال طبس، خردایش سیرجان، سیمان العماره و کارخانه گندله بافق
تلاتش مانا در جهت اجرایی کردن HSE
تعداد افراد مشغول بهکار در مانا حدود 2000 نفر است. این شرکت با توجه به اهمیت HSE در مانا و میدکو، تلاش گستردهای در جهت اجرایی کردن HSE داشته است و موفق به دریافت گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران نیز شده است. که این امر ناشی از تلاش این شرکت در زمینه حفظ سلامت کارگران و توجه به حفظ محیط زیست بوده است.