امروز تمامی کارخانجات شرکت فولاد زرند ایرانیان بهدست جوانان زرندی اداره میشود و تکنولوژی این کارخانهها بسیار مدرن و تخصصی است.
با به اتمام رسیدن پروژههای فولاد زرند ایرانیان حدود 5 هزار شغل مستقیم ایجاد خواهد شد. هماکنون مجموعه فولاد زرند حدود 2هزار نفر بهره بردار و 2 هزار نفر پیمانکار دارد و در تمامی مجموعه شرکت فولاد زرند ایرانیان تنها 5 نفر نیروی غیر بومی استان کرمان وجود دارد. بهازای هر یک نفر در مجتمع فولاد زرند 20 نفر غیرمستقیم در صنایع پایین دستی، حمل و نقل و بازار مشغول به کار میشوند. در پی آرامشی هستیم که در آینده نزدیک نصیب خانوارهای زرندی شود و اگر اشتغال نباشد آرامش نیست و بزرگترین مزیت و دستاورد کارخانجات فولاد زرند ایرانیان اشتغال است. در سال 94 تعداد 65 نفر و در سال 95 تعداد 81 نفر از شاغلان شرکت فولاد زرند ایرانیان ازدواج کردند و اشتغال بزرگترین دستاورد افتخارآمیز فولاد زرند است.
تامین زیرساختها موردنیاز شرکت فولاد زرند
بخشی از هزینه روگذر جاده زرند را شرکت فولاد زرند پرداخت کرده است و محصولات فولاد زرند با خطوط ریلی منتقل میشود و در حال اتصال به راه آهن کشور است. همچنین فضای سبز ایجاد شده در این کارخانه بیش از حد استاندارد فضای سبز در واحدهای فولادی است. 158 هکتار فضای سبز در کارخانجات فولاد زرند ایرانیان ایجاد شده و 600 هکتار دیگر مجوزهای آن گرفته شده و در مرحله واگذاری منطقه است. تا پایان سال جاری فضای سبز کارخانجات فولاد زرند ایرانیان به بیش از 300 هکتار میرسد.
فولاد زرند ایرانیان، در حال حاضر آب مصرفی خود را از تصفیه فاضلاب شهری فولاد زرند ایرانیان تامین میکند. کمبود آب در آینده از تصفیه فاضلاب شهرهای اطراف تامین خواهد شد و مقدمات آن نیز پیگیری شده است. همچنین این شرکت به 60 مگاوات برق در کنسانتره و گندله، 14 مگاوات در مجموعه کک سازی و 130 مگاوات مصرف برق برای مجتمع نیاز دارد. لذا این شرکت با ساخت نیروگاه 130 مگاواتی بخش عمده برق مورد نیاز خود را تامین میکند و 40 مگاوات از برق کرمان و 80 مگاوات از موسسات دیگر خریداری کرده است.
تکمیل فولاد زرند با تکیه بر تجهیزات بومی
عمده کارخانجات فولاد زرند ایرانیان با همکاری شرکت چینی و قسمتی ایرانی اروپایی است. چین به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد دنیا نیمی از فولاد دنیا را تولید کرده و از سیستم کوره بلند استفاده میکند و این سیستم در فولاد زرند ایرانیان نیز استفاده میشود. 76 درصد مواد مورد نیاز این شرکت از استان کرمان تامین میشود و 90 درصد ساخت قطعات در کرمان انجام میشود.
فولاد زرند همگام با محیط زیست
پروژه زیست محیطی یکی از فعالیتهای افتخارآمیز میدکو و مجموعه فولاد زرند ایرانیان است.کک تولید شده با برج خاموش کننده خنک میشود و برای جلوگیری از آلودگی هوا پروژه CDQ با اعتبار 130 میلیارد تومان با 50 درصد پیشرفت فیزیک به اسم خاموش کننده کک با حالت خشک راه اندازی شده است لذا محیط زیست را آلوده نمیکند.
تکمیل زنجیره از معدن تا فولاد
مجتمع فولادسازی زرند ازجمله بزرگترین مجتمعهای کشور است و پس از تکمیل سالانه 1.7 میلیونتن تولید خواهد داشت. این مجتمع آخرین حلقه زنجیره فولاد زرند ایرانیان است و تولید این شرکت از معدن تا شمش را پوشش میدهد. 10 کارخانه اصلی و 17 کارخانه در مجموعه فولاد زرند ایرانیان وجود دارد و سهام زغالشویی پابدانا مربوط به این شرکت است. همچنین به جز CDQ و مجتمع فولادسازی مابقی پروژه های این شرکت به تولید رسیده است. پیشرفت فیزیکی مجتمع فولادسازی 80 درصد بوده و تا پایان سال جاری نصب آن به اتمام میرسد و در سال 97 به بهرهبرداری میرسد و هماکنون CDQ 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
شرکت فولاد زرند ایرانیان (Zisco) با سه مجتمع بزرگ اداره می شود ازجمله گندله سازی که شامل معدن سنگ آهن جلال آباد و در حال آماده سازی است، 2 کارخانه تولید کنسانتره به ظرفیت تولید چهار میلیون تن در سال و کارخانه گندله سازی ، کارخانه کنسانتره شماره یک با ظرفیت 400 هزار تن و شماره 2 با ظرفیت 800 هزار تن در سال در حال تولید هستند.
حمایت مردم کرمان از فولاد زرند
مردم زرند و مسئولان استانی و شهرستان همکاری خوبی با فولاد زرند ایرانیان دارند و با حمایت خود صنعت را در استان کرمان حمایت میکنند. شرکت فولاد زرند به 7 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری برای ساخت پروژه های خود نیاز دارد و 6 هزار و 300 میلیارد تا کنون محقق شده است و بیش از 50 درصد سرمایهگذاری از طریق فاینانس خارجی است. فولاد زرند روزانه 20 هزار تن سنگ آهن را پذیرش میکند. اما بزرگترین رقیب این شرکت صادرات سنگ آهن خام است و صادرات زمانی توجیه دارد که در داخل کشور نیاز سنگ وجود نداشته باشد.