معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: طی چهار ماه نخست امسال از محل درآمد معادن و صنایع معدنی این استان یکهزار میلیارد تومان حقوق دولتی به خزانه دولت واریز شده است. تسهیلات نقشی بزرگ در واحدها و طرحهای نیمهتمام استان کرمان دارد و برنامهریزی برای سال ۹۹ یک هزار میلیارد تومان در حوزه سرمایه در گردش جذب میشود که ۵۰۰ میلیارد تومان آن به واحدهای صنفی پرداخت میشود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، ناهید کلانتری شامگاه یکشنبه در نشست کارگروه شورای دستگاههای همخانواده وزارت صنعت، معدن و تجارت در استان کرمان افزود: از محل یک درصد فروش معادن برای نخستین بار در سال ۹۷ میزان ۱۲.۵ میلیارد تومان و ۸۰.۸ میلیارد تومان در سال ۹۸ و امسال ۱۰۰ میلیارد تومان برای این استان اعتبار تخصیص و پیشبینی شد.
براساس ماده ۱۴ قانون معادن اصلاح شده در سال ۱۳۹۰، حقوق دولتی درصدی از بهای ماده معدنی موضوع پروانه بهرهبرداری است که توسط دولت و براساس مقررات مربوطه در این ماده، مواد ۶۰ تا ۶۲ آییننامه اجرایی همان قانون، بند «الف» ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و دیگر ضوابط مرتبط از بهرهبردار معدن اخذ میشود.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صمت استان کرمان اضافه کرد: بر اساس قانون معادن ۱۵ درصد حقوق دولتی و یک درصد فروش به استان برمیگردد و ۲۰ درصد مالیات را می توانیم با فعالیت در محیط زیست معافیت دهیم.
وی افزود: از محل ۱۵ درصد حقوق دولتی که باید به استان برگردد، طی سنوات گذشته این عدد کمتر از یک دهم درصد بوده که در سال ۹۷ به میزان ۱۴ میلیارد تومان و سال ۹۸ اعتبار ۲۱ میلیارد تومان افزایش یافت و برای امسال ۲۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است.
کلانتری بیان داشت: معافیت ۲۰ درصد مالیاتی ۱۷۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ جذب و امسال ۲۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده که هدف ما از پیگیری این حوزه کمک به زیرساختهای استان است.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صمت استان کرمان تصریح کرد: تسهیلات نقشی بزرگ در واحدها و طرحهای نیمهتمام استان کرمان دارد و برنامهریزی برای سال ۹۹ یک هزار میلیارد تومان در حوزه سرمایه در گردش جذب میشود که ۵۰۰ میلیارد تومان آن به واحدهای صنفی پرداخت میشود.
بر اساس گزارشی از ایرنا، به گفته وی سهم استان کرمان از واحدهای آسیب دیده از کرونا یک هزار و ۱۵۰ میلیاردتومان تسهیلات است که بر اساس شرایط، افراد اندکی میتوانند از این اعتبارات استفاده کنند.
۲۵ درصد واحدهای تولیدی راکد کرمان قابلیت فعالیت دارند
کلانتری همچنین گفت: تنها ۲۵ درصد از ۳۴۷ واحد تولیدی راکد این استان قابلیت احیا دارند که بر اساس هدفگذاری انجام شده ۵۰ واحد از مجموع ۸۴ واحد قابل فعالسازی هستند و در سال جهش تولید به چرخه تولید بازمیگردند.
به گفته معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صمت استان کرمان از مجموع ۳۴۷ واحد غیرفعال این استان ۲۶۳ واحد غیر قابل احیا هستند.
وی با بیان اینکه این واحدها بهعلت رفع نشدن مشکلات و ناامیدی تولیدکننده، ماشینآلات و دستگاهها را از محل خارج کرده و تمایلی به تولید ندارند ادامه داد: باید سرمایهگذار جدید به این واحدها وارد شود.
کلانتری گفت: مشکل کمبود نقدینگی ۱۸ واحد تولیدی استان کرمان رفع شده و این مشکلات با پیگیری سال گذشته در مرحله راهاندازی قرار گرفتند و ۱۸ درصد واحدهای تولیدی تمایل به مشارکت و واگذاری دارند و هشت درصد درگیر مشکل کمبود مواد اولیه، بازسازی، تغییر خط، مشکل استاندارد و مشکلات مدیریتی شدهاند.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صمت استان کرمان بیان داشت: از مجموع ۸۴ واحد تولیدی قابل راهاندازی استان طرحهای فولاد زرند را داریم که غیر از فعالسازی واحدهای راکد، افزایش تولیدات در این واحد نیز دنبال میشود و ۱۴ واحد استان کرمان برای رفع مشکلات مالی اعلام آمادگی برای ورود به بازار سرمایه کردند.
ظرفیتهای تحقق جهش تولید در کرمان
وی با بیان اینکه تشکیل جلسات کارگروه شورای همخانواده وزارت صمت در استان کرمان موجب همافزایی و تسریع در برنامهها می شود عنوان کرد: استان کرمان ۳.۴ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را دارد.
کلانتری افزود: بخشهای صنعت، معدن و تجارت ۳۷.۷ درصد تولید ناخالص داخل استان را به خود اختصاص داده که تا پایان برنامه ششم توسعه با توجه به پروژههای در حال اجرای استان این آمار به ۴۸ درصد میرسد و طبق آخرین گزارش سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان ۱۸.۶ درصد تولید ناخالص داخلی استان مربوط به صنعت، ۱۱.۳ درصد معدن و ۷.۸ تجارت است.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صمت استان کرمان تاکید کرد: طبق آخرین گزارش سال ۹۵ استان کرمان ۴۳.۱ از معادن غیرنفتی کشور را در اختیار دارد و این نکته برای برنامهریزی توسعه این استان بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: نرخ رشد ۸.۵ درصدی برای استان کرمان در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده که سهم حوزه صنعت، معدن و تجارت بیش از سایر حوزهها است.
کلانتری ادامه داد: در این زمینه معدن ۱۱.۴ درصد و صنعت ۱۰.۶ درصد باید رشد کند که ۷.۷ درصد از رشد معدن و ۶.۷ درصد از رشد صنعت ناشی از سرمایهگذاری جدید و بهرهوری خواهد بود.
برنامهریزی کرمان برای تحقق جهش تولید
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صمت استان کرمان اضافه کرد: با توجه به شعار سال هفت محور را برای جهش تولید بخشهای صنعت، معدن و تجارت استان کرمان برنامهریزی کردیم که از این دست میتوان به توسعه صادرات، توسعه کسبوکارهای صنفی، کارآمدسازی نظام توزیع، رونق تولید، توسعه فعالیتهای معدنی، زیرساختهای صنعتی و معدنی و توسعه فعالیتهای دانشبنیان اشاره کرد که محور اصلی برنامهریزی برای فعالیتهای امسال قرار گرفتند.
وی گفت: زیر این هفت محور ۵۰ برنامه تعریف شد که از این میزان ۱۵ برنامه را پیشرو در نظر گرفتیم و اگر محقق شوند باعث تسریع در دیگر برنامهها می شود و برای تحقق آن کارگروه جهش تولید راهاندازی شد.
کلانتری با اشاره به چهار محور جهش تولید ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: این محورها در حوزه توسعه تولید و تقویت ساخت داخل، مدیریت واردات و توسعه صادرات غیرنفتی، تکمیل طرحهای نیمهتمام و تنظیم بازار ضرورت اجرا دارند.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صمت استان کرمان با بیان اینکه ۱۴ پروژه و برنامه در این راستا تعریف شده و اقدامات در این حوزه پایش میشود ادامه داد: محور توسعه تولید و تقویت ساخت داخل، نهضت ساخت داخل، میزهای تخصصی و هدفگذاری جلوگیری از واردات در این راستا است.
وی تصریح کرد: طبق هدفگذاری باید ۱۳۶ میلیون دلار کالای وارداتی امسال داخلیسازی شود و در بخش فعالسازی واحدهای راکد صنعتی استان کرمان ۵۰ واحد هدفگذاری کرده است.
کلانتری گفت: طرحهای خوبی با وجود شرایط دشوار اقتصادی کشور در این استان اجرا شده و کرمان بالاترین میزان پروژههای بزرگ در دست اجرای کشور را در اختیار دارد.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صمت استان کرمان خاطرنشان کرد: مدیریت واردات و توسعه صادرات غیرنفتی و افزایش سطح محصولات صادراتی به ۱۵ کشور هدف همسایه به اضافه هند و چین در دستور کار قرار دارد که سهم صادرات استان کرمان ۴۸۶ میلیون دلار در نظر گرفته شده است.
وی افزود: توسعه معادن و صنایع معدنی و در اکتشاف و احیا و فعالسازی معادن کوچک مقیاس یکی دیگر از برنامههای سال جهش تولید در استان کرمان است.
کلانتری با اشاره به پایش شبکه توزیع یادآور شد: نتیجه بازرسی و احکام صادره به صورت ماهانه به ستاد تنظیم بازار گزارش میشوند و برای تامین منابع مالی امسال از ابزارهای نوین در کنار تسهیلات بانکی استفاده میشود.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: سرانه تولید از محل کامل کردن ظرفیت واحدهای نیمهفعال و احیای واحدهای راکد در فرایند فعالسازی واحدهای تولیدی در سال جهش تولید پیگیری میشود.
۶۴ درصد مشکل واحدهای تولیدی کرمان نقدینگی اعلام شد
وی ادامه داد: استان کرمان یک هزار و ۴۰۹ واحد صنعتی دارد که ۳۰ درصد محصولات غذایی، ۲۶ درصد کانی غیر فلزی، ۱۶ درصد لاستیک و پلاستیک و مابقی دیگر موارد بودند که طبق عارضهیابی، مشکلات این واحدها احصا شد.
کلانتری عنوان کرد: ۶۴ درصد مشکل واحدهای تولیدی استان کرمان منابع مالی و کمبود نقدینگی، ۵۲ درصد واحدها مشکل بیثباتی قیمتها، ۴۳ درصد مشکل هزینه تولید، ۴۳ درصد امور مالیاتی، ۴۳ درصد مشکل نداشتن بازار داشتند که برای فعال کردن واحدها باید در این موارد اقدام شود.
انتهای پیام//