رستگار، رئیس اتحادیه آهن گفت: بر خلاف تیر ماه که قیمت آهن آلات ۱۰۰ درصد رشد قیمت داشت در یکی دو هفته اخیر افزایش قیمت در بازار آهن نداشتیم. چراکه این بازار با رکود مواجه بوده و یا کاهش قیمت داشته است. ظرفیت تولید و صادرات فولاد کشور سالانه ۱۱ میلیون تن است. باید به این نکته توجه داشت که دستورالعملهایی که برای فولاد صادر می شود بعضا غیرمنطقی است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، حمیدرضا رستگار رئیس اتحادیه آهن اظهار داشت: وزارت صمت علیرغم اینکه صادرات فولاد داریم اما یک تعدادی از صادرکنندگان فولاد را از صادرات منع کرده است.
وی افزود: صادرات فولاد حتی جلوتر از پتروشیمیها برای کشور ارزآوری داشته است پس باید به این بخش توجه ویژهای شود.
رستگار در گفتوگویی در پاسخ به این پرسش که آیا بازار آهن نیز همانند برخی بازارها که دچار رکود شدهاند در رکود به سر میبرد، گفت: بازار آهن نیز همانند سایر بازارهایی که در رکود هستند وضعیتی مشابه دارد. اگر قرار است رکود در ساختوساز و مصالح ساختمانی رخ دهد، بازار آهن نیز از این وضعیت نمی تواند مستثنی باشد.
وی با اشاره به اینکه باید برای ساختوساز و مصارف فولادی برنامهریزی مناسبی صورت بگیرد، تاکید کرد: کارخانههای فولاد و آهن متوقف نمیشوند. پس باید این کارخانهها شمش را تبدیل به فولاد کرده و ایجاد اشتغال کنند. بنابراین باید به گونهای برنامهریزی شود که تولید کارخانههای فولاد و آهن متوقف نشود و همواره اشتغال در این کارخانهها رونق داشته باشد.
رئیس اتحادیه آهن با تاکید بر اینکه باید برای صادرات فولاد نیز به گونهای برنامهریزی شود که چون مازاد تولید فولاد داریم صادرات آن به اهل فن سپرده شود ادامه داد: راههای مختلفی برای صادرات فولاد وجود دارد اما اگر به اهل آن سپرده شود موفقتر خواهیم بود. موضوعی که بسیار آزاردهنده است این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت یک تعدادی از صادرکنندگان فولاد را با این عنوان که ارزهای خود را وارد کشور نکرده اند از آمار صادرات حذف کرده است.
رستگار با تاکید بر اینکه این تعداد افراد حذف شده سالهاست که در صادرات فولاد فعال هستند و ارزآوری دارند گفت: صنعت فولاد از پتروشیمیها جلوتر بوده و ارزآوری بیشتری داشته است. اما باید محدودیتها به صورت حسابشده برداشته شود و اینطور نباشد که به صورت انتخابی صادرکننده باشند.
وی افزود: ظرفیت تولید و صادرات فولاد کشور سالانه ۱۱ میلیون تن است. اما اینکه چه میزان صادرات داشتیم باید آمار آن استخراج شود. پس باید به این نکته توجه داشت که دستورالعملهایی که برای فولاد صادر می شود بعضا غیرمنطقی است.
رئیس اتحادیه آهن در پاسخ به این پرسش که در چند هفته گذشته وضعیت بازار آهن به چه شکل بوده است گفت: بر خلاف تیر ماه که قیمت آهن آلات ۱۰۰ درصد رشد قیمت داشت در یکی دو هفته اخیر افزایش قیمت در بازار آهن نداشتیم. چرا که این بازار با رکود مواجه بوده و یا کاهش قیمت داشته است.
رستگار تصریح کرد: ارز و دلار از عوامل بیثباتی و گرانی قیمت آهن و فولاد است. در حالی که نباید اینطور باشد.
بر اساس گزارشی از بازار، رشد قیمت آهن و میلگرد در تیر ماه منجر به افزایش قیمت تمامشده مسکن نیز شده و گلایه اکثر سازندههای مسکن را در پی داشت. انبوهسازان بر این باور بودند که وزارت صنعت، معدن و تجارت باید نظارت خود را بر بازار آهنآلات بیشتر کند چرا که هر گونه افزایش قیمت در این بازارها منجر به افزایش قیمت تمامشده مسکن میشود.
انتهای پیام//