مدیرعامل تهیه و تولید مواد معدنی ایرن در پیامی به مناسبت هفته دولت ضمن اشاره به این نکته که ایمپاسکو فعالیتهای اکتشافی و اجرایی خود را در ۷۰ درصد از استانهای کشور گسترش داده است، گفت: این شرکت علاوه بر اینکه بازوی اجرایی سازمان ایمیدرو در بخشهای اکتشاف، توسعه، تجهیز، استخراج و فرآوری مواد معدنی محسوب میشود، به عنوان یک شرکت دولتی در «تهیه و تولید مواد معدنی مورد نیاز صنایع معدنی کشور» ایفای نقش مینماید.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، وجیهالله جعفری اظهار داشت: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در سال ۱۳۹۸، سال «رونق تولید» در راستای اهداف و سیاستهای ایمیدرو و جهتگیریهای استراتژیک خود با طراحی نظام مدیریت فرایند موفق به اخذ گواهینامه ایزو ۲۰۱۵-۹۰۰۱ گردید و بر اساس پایش و ارزیابیهای صورت گرفته در پایان سال ۱۳۹۸، ۸۷ درصد اهداف استراتژیک شرکت محقق شده است.
وی افزود: توسعه اکتشافات، تجهیز و آمادهسازی ذخایر، افزایش رقابتپذیری، ارتقای بهرهوری و جذب سرمایهگذاران توانمند و هدایت ایشان به سمت سرمایهگذاریهای ارزشافزا در بخش معدن، جزو استراتژیهای کلان شرکت محسوب میشوند.
مدیرعامل ایمپاسکو گفت: دستاوردهای مثبت اجرای استراتژیها این اطمینان را فراهم کرده است که استراتژیها به خوبی اتخاذ شدند و نشان از جهتگیری روشن و نویدبخش آینده داشتند به گونهای که در حال حاضر شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با گذر از بحرانها و مشکلات سالهای گذشته، به جایگاهی در امور معادن رسیده که فعالیتهای اکتشافی و اجرایی خود را در ۷۰ درصد از استانهای کشور گسترش داده است.
جعفری ادامه داد: ایمپاسکو در سال ۱۳۹۸ و در راستای تحقق هدف رونق تولید، زمینه استخراج و تولید بیش از ۵۵ میلیون تن انواع مواد معدنی را فراهم کرده و باعث ایجاد حدود چهار هزار و ۳۰۰ فرصت شغلی مستقیم شده است. این دستاوردها با مشارکت و همافزایی بخش خصوصی توانمند از طریق راهبری و توسعه مجتمعها و سرمایهگذاری در پروژهها محقق شده است.
وی تاکید کرد: به منظور جذب سرمایهگذاران توانمند و هدایت ایشان به سمت سرمایهگذاریهای ارزشافزا، ایمپاسکو سالیانه فرصتهای سرمایهگذاری در بخش معدن در قالب فراخوان عمومی به بخش خصوصی اعلام مینماید. در سال ۱۳۹۸، برای اجرای ۱۰ طرح با برآورد سرمایه ۵۰ هزار میلیارد ریال فراخوان عمومی برگزار و سرمایهگذار جذب شده است.
مدیرعامل ایمپاسکو ادامه داد: این شرکت تاکنون با در اختیار گرفتن ۳۴ پهنه اکتشافی در استانهای مختلف کشور به مساحت ۱۱۷ هزار کیلومتر مربع (حدود ۷ درصد مساحت کشور) و انجام ۳۷۱ هزار متر عملیات حفاری اکتشافی از سال ۱۳۹۲ تاکنون موفق به شناسایی ۷۰ محدوده هدف در بخشهای سنگ آهن، زغالسنگ و پلیمتال شده است. در مجموع شرکت تهیه و تولید مواد معدنی توانسته است با حدود نیم درصد هزینه به ذخایری با ارزش حدود ۹.۵ میلیارد دلار دست یابد.
جعفری اضافه کرد توسعه اکتشافات از اولویتهای ایمپاسکو است و در جهت ارتقای اثربخشی فرایندهای اکتشاف از روش های نوین و تلفیقی ژئوفیزیک در بهبود عملیات اکتشافات بهره جسته است. در کشف ذخایر عمیق نیز در سال ۹۸، موفق به حفر عمیق ترین گمانه به عمق دو هزار و ۱۰ متر در آنومالی ۲۱ ایران مرکزی شدهایم.
وی عنوان کرد: به موازات فعالیتهای اجرایی، پژوهش و توسعه فناوری در بخشهای اکتشاف، استخراج و فرآوری در جهت رفع مشکلات و موانع فنی، بهبود بهرهوری و توسعه سبد محصولات با ارزشافزوده بالاتر به صورت مستمر از طریق انعقاد تفاهمنامه و قراردادهای پژوهشی با دانشگاههای مختلف کشور، همچنین حمایت از پایاننامههای دانشجویی انجام میشود. از سال ۱۳۹۵ تاکنون تعداد ۱۳ تفاهمنامه و ۲۷ قرارداد پژوهشی با دانشگاهها و مراکز علمی منعقد و بالغ بر ۵۰ پایاننامه دانشجویی مورد حمایت قرار گرفته است.
مدیرعامل ایمپاسکو گفت: مسئولیت جدیدی که در سال ۱۳۹۸ با دستور مقام عالی وزارت، به ایمیدرو و سپس توسط ایمیدرو به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران واگذار گردید، اجرای طرح اقتصاد مقاومتی «احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس» است. این شرکت با حمایت دولت و همکاری انجمنها و تشکلهای خصوصی اقدام به شناسایی سرمایهگذاران و سرمایهپذیران در این خصوص کرد و تا پایان سال ۱۳۹۸ موفق به احیا و فعالسازی ۱۴۶ معدن و بررسی کلینیکی یک هزار و ۲۰ معدن گردید. از مهمترین اقدامات در این طرح میتوان به انعقاد ۳۲ تفاهمنامه ازجمله ۱۶ تفاهمنامه سرمایهگذاری و ۶ تفاهمنامه تامین مالی اشاره کرد.
جعفری یادآور شد: سال ۱۳۹۹، سال «جهش تولید» است و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در برنامه دارد که با بهبود بهرهوری تولید، تکمیل و راهاندازی پروژهها، در تامین و تولید مواد معدنی در کشور نقش موثری ایفا نماید. البته در رسیدن به اهداف و تحقق برنامهها با چالشهای جدی همچون تشدید محدودیتهای بینالمللی و شیوع بیماری کرونا درگیر هستیم که با استفاده از رویکرد برنامهریزی سناریو اقدامات لازم در ابتدای سال صورت پذیرفته و برنامههای مرتبط با شرایط (سناریوهای) مختلف اعم از اقدامات پیشگیرانه و کاهنده در سطح شرکت تدوین و در حال حاضر وضعیت پایش و متناسب با هر سناریو برنامهها در دستور کار قرار میگیرد.
وی اشاره کرد: لازم به ذکر است، بخش معدن و صنایع معدنی، آسیبپذیری کمتری از پدیده کرونا و حتی تحریمها نسبت به سایر بخشهای اقتصادی کشور داشته است تا جایی که در چنین شرایط سختی نیز فرصتهایی پیش روی بخش معدن و صنایع معدنی شناسایی شده که بهرهگیری از این فرصتها منجر به بهبود جایگاه اقتصادی بخش معدن و صنایع معدنی در کشور شده است.
مدیرعامل ایمپاسکو اذعان داشت: یکی از اهداف استراتژیک شرکت در تابآوری و ایستادگی در برابر تحریمها، بومیسازی مواد مصرفی و تجهیزات» است. همسو با این هدف و به منظور ایجاد ارتباط اثربخش با تامینکنندگان، سامانه بومیسازی با عنوان «سامانه پژوهش و بومیسازی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران» راهاندازی گردید. در سال ۱۳۹۸ شرکت توانست هشت تجهیز اصلی به ارزش ۸۹۵ هزار دلار را با مشارکت پیمانکاران و راهبران بومیسازی نماید.
جعفری در پایان این پیام خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۹ قصد داریم با اجرای برنامههای تعریف شده در راستای «جهش تولید» و جهتگیریهای استراتژیک گامی موثر در تحقق چشمانداز شرکت برداریم.
انتهای پیام//