معاون خرید ذوب آهن اصفهان گفت: زغالسنگ در معاملات جهانی با پنج فاکتور اساسی شناخته میشود که شامل خاکستر، مواد فرار، گوگرد، رطوبت و CSR هستند. در هیچ یک از این پارامترها، زغالسنگ تولید داخل، به جز رطوبت، قادر به رسیدن به حد مردودی زغالسنگ وارداتی نیست چه برسد به حد پذیرش!
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ذوب آهن، محمد جعفر صالحی با توجه به مصاحبه مهندس صمدی، دبیر محترم انجمن تولیدکنندگان زغالسنگ ایران در خصوص ذوب آهن اصفهان طی یادداشتی نوشت: ذوب آهن اصفهان به عنوان تنها تولید کننده فولاد به روش کوره بلند در کشور، تا کنون به نوعی تنها مصرفکننده نهایی زغالسنگ تولیدی کشور نیز است.
زغالسنگ در معاملات جهانی با پنج فاکتور اساسی شناخته میشود که شامل خاکستر، مواد فرار، گوگرد، رطوبت و CSR هستند. در هیچ یک از پارامترهای بالا، زغالسنگ تولید داخل، به جز رطوبت، قادر به رسیدن به حد مردودی زغالسنگ وارداتی نیست چه برسد به حد پذیرش. حد مردودی زغالسنگ وارداتی در گوگرد، 0.8 درصد است. بفرمایند کدام زغالسنگ با این عدد در ایران تولید میشود.
حد پایین CSR در زغالسنگ وارداتی ۶۲ است. کدام زغالسنگ داخلی را سراغ دارید که در این محدوده باشد؟ خاکستر هم به همین شکل است. اما در مورد موضوع، پایین نگه داشتن مصنوعی قیمت، هرگز چنین نبوده است. ذوب آهن اصفهان همیشه گلایهمند بوده است که قیمت و کیفیت زغالسنگ داخلی، با قیمت و کیفیت زغالسنگ وارداتی به هیچ وجه متناسب نیست. زمانی زغال داخلی را کیلویی ۳۶۰ تومان میخریدیم که زغال وارداتی کمتر از ۳۰۰ تومان ( صرفا مقایسه عددی) دریافت میشد.
ذوب آهن اصفهان همیشه و همواره خود را مکلف به حمایت از صنعت زغالسنگ داخلی دانسته و علیرغم همه بیمهریها باز هم دست از حمایت برنداشته است. قیمت در حال حاضر بیش از سه برابر زمانی است که مصوبه اتصال به قیمت شمش با ضریب ۲۶.۵ درصد صادر شده است.
قیمت زغال داخلی، با کیفیت آن هیچ سنخیتی ندارد. اگر شرایط برای صادرات مهیا میبود، شک نداریم که مانند سنگ آهن برای آن سر و دست میشکستند و به هر شکلی انجام میدادند.
مگر نه اینکه اعلام کردند بدون مجوز و بدون اعلام نظر مصرفکنندگان داخل، صادرات سنگ آهن انجام نمیشود، چرا هر روز کشتی، کشتی از بندرعباس سنگ آهن دانهبندی با عیار بالای ۶۲ صادر میشود؟
ما هم اعتقاد داریم تولید و استخراج زغالسنگ کاری است پردردسر، خصوصا اگر به روش سنتی باشد. اما آیا انتظار دارید قیمت به قدری بالا برود که در حاشیه امن و با نرخ بازگشت سرمایه فوقالعاده سریع از جیب مصرفکننده، بدون اعمال پارامترهای رقابتی بازار اتفاق بیفتد؟ شما هم یقین دارید که غیر قابل پذیرش است برای بنگاه اقتصادی.
همیشه قیمت زغالسنگ را به صورت دستوری به ذوب آهن دیکته کردند و ذوب آهن اصفهان هم علیرغم آگاهی از کیفیت آن، به دلیل رسالتی که بر دوش داشته انجام داده است. الان انصاف نیست که بفرمایید بابت کمک به ذوب آهن اصفهان به صورت مصنوعی قیمت پایین نگاه داشته شده بود.
فرمودید قیمتگذاری بر مبنای قیمت تمام شده زغال وارداتی در بندرعباس محاسبه شود. استحضار دارید و قبلا هم به استحضار رسانده شده است اگر با فرمول زغالسنگ وارداتی محاسبه کنیم زغالسنگ تولید داخل در همه پارامترها، متاسفانه مردود است. برای کارنامه مردود که قیمت تعیین نمیکنند.
خوشبختانه ذوب آهن اصفهان با تدابیری که در پیش گرفته و به مرحله اجرا رسانده است و با هدفی که برای همراهی و حمایت از زغالسنگ داخلی تعریف کرده، مطالبات زغالسنگ را به روز کرده و همه طرفهای تجاری تامینکننده زغال بر این موضوع اذعان داشته و صحهگذاری میکنند.
جناب آقای مهندس صمدی، دبیر محترم و بزرگوار انجمن تولیدکنندگان زغالسنگ ایران اگر با قیمتهای امروز، زغالسنگ نتواند تحرک مثبتی در جهت توسعه کمی و کیفی خود به عمل آورد دیگر هیچ وقت نخواهد توانست.
ذوب آهن اصفهان هم در این راستا آماده هرگونه همکاری در چارچوب اهداف و استراتژیهای تعریف شده خود برای دستیابی به توسعه کمی و کیفی زغالسنگ تولید داخل است.
انتهای پیام//