مشاور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور گفت: تفاهمنامهای با منطقه ویژه ربع رشیدی در استان آذربایجان شرقی در زمینه راهاندازی منطقه ویژه فناوریهای معدنی منعقد خواهد شد؛ چراکه این استان ظرفیتهای خوبی در حوزه معدن دارد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، کامبیز مهدیزاده در نشست خبری سهشنبه چهارم شهریور منابع نفتی را برای توسعه و پیشرفت کافی ندانست و اظهار داشت: در زمانی تعداد کارخانهها تعیینکننده میزان توسعهیافتگی کشورها بوده است، ولی امروزه میزان توسعه فناوریها تعیین کننده توسعهیافتگی به شمار میرود.
وی با اشاره به وضعیت صنعت نفت کشور بیان کرد: تنها در سال ۱۳۹۴ مبلغی بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار برای ترمیم و راهاندازی چاههای از دسترفته نفت هزینه شده است و چاههای نفتی مانند زالو، شیره جان اقتصاد کشور را به تحلیل میبرند.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور معادن را جایگزین منابع نفتی ذکر کرد و ادامه داد: ایران با داشتن ۶۸ نوع ماده معدنی، کشور را در میان ۱۰ کشور شاخص معدنی به لحاظ تنوع معدنی قرار داده است، ولی متاسفانه در این حوزه بسیار مهجور و سنتی باقی مانده است.
مهدیزاده عدم سرمایهگذاری در حوزه فناوریهای معدن و ایجاد بسترهای لازم را از چالشهای حوزه معدنی عنوان کرد و یادآور شد: به منظور رفع برخی از مشکلات این حوزه طرح «توسعه نوآوریها و فناوریهای حوزه معدن و صنایع معدنی» در سال جاری با دو هدف جایگزینی معدن با نفت و توسعه و ارتقای جایگاه علم زمینشناسی به عنوان رشته مادر در معاونت علمی تعریف شد.
وی ارتقای سهم معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص ملی، حمایت از استارتاپها و طرحهای نو در حوزه معدن، کمک به توسعه بازار محصولات دانشبنیان حوزه معدن و صنایع معدنی، تسهیل تبادلات و همکاریهای علمی و فناوری بینالمللی در حوزه معدن و ایجاد مطالعات کانی شناسی و تحقیقات روی مواد معدنی و انجام تحقیقات منطقهای از ماموریتهای طرح توسعه معدن تعیین شده است.
مشاور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور همچنین از انتشار فراخوانی برای جذب ایدههای نوآورانه در حوزه زمینشناسی، معدن و صنایع معدنی از امروز خبر داد و یادآور شد: محورهای این فراخوان شامل طرحهای نوآورانه در زمینههای زمینشناسی، ارتقای ایمنی معدنکاری، ارتقای سلامت با بهره از علم زمینشناسی و توسعه اکتشاف در عمق تمرکز دارد.
مهدیزاده اشاره کرد: پس از ارسال ایدهها از سوی صاحبان ایده و شرکتهای دانشبنیان و داوری طرحها، از ایدههای برتر حمایت میشود.
وی راهاندازی دو مرکز نوآوری را از دیگر اقدامات حمایتی از فعالان حوزه معدن ذکر کرد و ادامه داد: یکی از این مراکز با همکاری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد است که در مهر ماه سال جاری افتتاح میشود.
مشاور معاون علمی و فناوری رییسجمهوری گفت: دومین مرکز نوآوری در برج فناوری کیش تاسیس خواهد شد.
مهدیزاده افزود: علاوه بر آن تفاهمنامهای با منطقه ویژه ربع رشیدی در استان آذربایجان شرقی در زمینه راهاندازی منطقه ویژه فناوریهای معدنی منعقد خواهد شد؛ چراکه این استان ظرفیتهای خوبی در حوزه معدن دارد.
بر اساس گزارشی از ایسنا، وی با اشاره به فعالیت بینالمللی در این زمینه خاطرنشان کرد: با توجه به فراوانی منابع معدنی در کشور، در قالب طرح توسعه معدن اقدام به ایجاد پلتفرم همکاریهای معدنی منطقهای به منظور توسعه روابط اقتصاد معدنی با کشورهای منطقه کردیم.
انتهای پیام//