مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور گفت: روند صادرات مناطق آزاد از سال ۹۲ تاکنون بیش از ۱۰ برابر شده است و این روند ادامه دارد. بخشی از این صادرات به خارج از کشور و بخشی به سرزمین اصلی است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، مرتضی بانک اظهار داشت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جزو مناطق مهم اقتصادی کشور هستند که سهم فراوانی در صادرات کشور دارند.
وی با اعلام اینکه بیش از ۴۰ درصد صادرات کشور از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انجام می شود، افزود: روند صادرات مناطق آزاد از سال ۹۲ تاکنون بیش از ۱۰ برابر شده است و این روند ادامه دارد. بخشی از این صادرات به خارج از کشور و بخشی به سرزمین اصلی است.
مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی میزان صادرات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به خارج از کشور را حدود ۲۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
در سال ۹۸ بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی در مناطق آزاد صورت گرفت
مشاور رئیسجمهور درباره روند میزان سرمایهگذاری در مناطق آزاد گفت: در سال ۹۸ بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی در مناطق آزاد صورت گرفته است که این رقم نسبت به سال ۹۷ که میزان سرمایهگذاری ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است افزایش قابل توجهی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: علاوه بر این سرمایهگذاری ریالی شاهد حدود ۲۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری ارزی نیز در مناطق آزاد بودهایم. این میزان سرمایهگذاری نشاندهنده این است که علیرغم تحریم ها و فشارهای اقتصادی، اشتیاق برای سرمایهگذاری در مناطق آزاد به دلیل وجود بازار مناسب در داخل و افزایش صادرات به خارج از کشور با توجه به افزایش قیمت ارز برای سرمایهگذار وجود دارد.
این مقام مسئول افزود: روند سرمایهگذاری در سال جاری نیز بسیار خوب بوده است و بیشترین میزان جذب سرمایه در مناطق آزاد کیش و ارس صورت است و در آینده نزدیک مجموعه از پروژههای مناطق آزاد توسط رئیسجمهور افتتاح خواهد شد که مجموع ارزش ریالی این پروژه ها پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.
بانک اضافه کرد: برنامهریزیهای انجام شده برای بحث اشتغال در مناطق آزاد به صورت کامل اجرایی شده است و همچنین در زمینه اقتصاد مقاومتی نیز برنامهریزیها به صورت صددرصد انجام شدهاند.
حضور 323 واحد صنعتی در کیش
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز به خبرنگاران گفت: با توجه به ظرفیتهای بسیار خوب در جزیره کیش گرایش به سرمایهگذاری در میان سرمایهگذاران بسیار قابل توجه بوده است.
غلامحسین مظفری افزود: مردم کشور، کیش را بیشتر به عنوان یک منطقه گردشگری می شناسند ولی جالب است بدانید علاوه بر ظرفیتهای گردشگری، هم اکنون ۳۲۳ واحد صنعتی نیز در کیش مشغول به فعالیت هستند.
وی همچنین در نشست شورای معاونین و مدیران این سازمان که با حضور مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی برگزار شد، اعلام کرد: با افتتاح ۱۱ طرح عمرانی و زیر بنایی از طریق ویدئو کنفرانس توسط رئیسجمهور بیش هزار فرصت شغلی در این منطقه ایجاد میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش مرکز نوآوری کیش را یکی دیگر از پروژههای اقتصادی که با محوریت شهر هوشمند و اقتصاد دریا در راستای حمایت از فعالیتهای نوآورانه و استارتآپی فعالیت خود را آغاز کرده دانست و عنوان کرد: تاکنون بالغ بر ۳۵ شرکت دانش بنیان و شتابدهنده در این مرکز استقرار یافته است و شرکتهای دیگر نیز در مراحل انعقاد قرارداد هستند که این مهم اقدام موثر و ارزشمندی در توسعه پایدار کیش ازجمله در زمینه نو آوری خواهد بود.
بر اساس گزارشی از ایسنا، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در پایان گفت: آغاز عملیات و اجرایی این پروژهها مقدمهای برای پروژههای بعدی در سال ۱۴۰۰ است که بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع برای این پروژهها اختصاص یافته است.
انتهای پیام//