رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بردسکن گفت: برای فرآوری مس در بردسکن هشت کارخانه داریم و بیشترین فرآوری مس استان در بردسکن صورت میگیرد. از این لحاظ در خراسان رضوی سرآمد هستیم. در حوزه مس چهار میلیون تن ذخیره شناساییشده داریم؛ به همین دلیل بردسکن به قطب مس شرق کشور معروف شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، شهرام طلوع فکور اظهار داشت: پیش از این واحدهای معدنی اکثرا خامفروشی میکردند اما در سال جاری خامفروشی به حداقل رسیده و حدود هشت کارخانه در حوزه مس داریم که فرآوری مس را انجام میدهند که بیشترین فرآوری مس استان مربوط به شهرستان بردسکن است.
وی افزود: سالانه حدود ۹۰۰ هزار تن ماده معدنی از معادن مس استخراج میکنیم که میزان کنسانتره آن حدود ۹ هزار تن است که با افزایش ظرفیت، تا ۱۳ هزار تن در سال هم خواهد رسید.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بردسکن ادامه داد: در حوزه مس چهار میلیون تن ذخیره شناساییشده، داریم؛ به همین دلیل بردسکن به قطب مس شرق کشور معروف شده است.
طلوع فکور خاطرنشان کرد: شهرستان بردسکن به لحاظ استخراج مس هنوز منطقه بکری است و با توجه به پتانسیلی که شهرستان دارد پیگیریهایی انجام شده که در آینده نزدیک، شرکت ملی مس ایران در منطقه سرمایهگذاری کند که قطعا در رشد اقتصادی و اشتغالزایی نقش چشمگیری خواهد داشت.
وی با اشاره به نقش موثر معادن در ایجاد اشتغال برای افراد منطقه، عنوان کرد: در بخش معدن برای یک هزار و ۶۵۰ نفر اشتغالزایی داشتهایم که از این تعداد حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر در معادن مس مشغول به کار هستند و بیشترین اشتغالزایی برای روستاییان اطراف معدن بوده حتی روستاییانی که به دلیل بیکاری و سایر مشکلات قصد مهاجرت از روستا را داشتند با اشتغال در معادن در منطقه ماندگار شدند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بردسکن در ادامه گفت: در بردسکن ۵۳ معدن داریم که ۱۵ معدن پروانه اکتشاف دارند و در حوزه مس نیز ۱۱ معدن فعال داریم؛ همچنین ۶ معدن مس در حال اقدام برای پروانه اکتشاف هستند.
طلوع فکور تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که معادن و ازجمله معادن مس با آن رو به رو هستند، مشکل برق است که با پیگیریهایی که انجام شده از ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) دعوت شده تا این مشکل به زودی برطرف شود.
وی افزود: همچنین یکی از مشکلات دیگر بحث راه دسترسی به معادن است که اکثر معادن بردسکن در منطقه دهان قلعه واقع شدهاند و جاده آن خاکی است که با پیگیری سازمان صنعت و معدن برای آسفالت این راه حدود 2.5 میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بردسکن همچنین از راهاندازی خانه صنعت و معدن در آینده نزدیک در شهرستان بردسکن خبر داد و ابراز امیدواری کرد با راهاندازی آن، هم بخش خصوصی بتواند به معادن کمک کند و هم بخش دولتی مشکلات را سریعتر حل کند.
طلوع فکور بیان کرد: مس شهرستان بردسکن عیار ویژهای دارد و همین موضوع نیز باعث شده است که سرمایهگذاران زیادی جذب این منطقه شوند و بعضی از معادن مس حتی تا راهاندازی فاز پنجم هم پیش رفتهاند، با توجه به اینکه منطقه هنوز منطقه بکری است امیدوار هستیم که سرمایهگذاران بیشتری به منطقه وارد شوند.
بر اساس گزارشی از ایسنا، وی همچنین تصریح کرد: علاوه بر معادن مس، ظرفیتهای ویژهای نیز در بخش معادن طلا و آهن داریم که واحدهای فرآوری آنها هم در شهرستان فعال هستند.
انتهای پیام//