صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی همدان در هفت سال اخیر رشد 83 درصدی یافت و شمار واحدهای تولیدی در این مناطق از 564 به یک هزار و 30 واحد رسید تا سندی بر حمایت و پشتیبانی دولت از تولیدات وطنی و تولیدکنندگان ملی باشد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، رشد ۳۷ درصدی شمار شهرک ها و نواحی صنعتی، افزایش ۸۳ درصدی صنایع مستقر در همدان، چهار برابر شدن سرمایهگذاری و رشد ۷۳ درصدی اشتغال در این صنایع تنها بخش از مستندات پشتیبانی بیچون و چرای دولتمردان در هفت سال گذشته از صنعتگران و تولیدکنندگان همدان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد سر و سامان گرفت و با تکمیل زیرساختهای مورد نیاز ۱۰۰ هکتار از اراضی این منطقه صنعتی آماده واگذاری به سرمایهگذاران کشور شد و صنایع پتروشیمی ابن سینا به عنوان نخستین واحد چراغ این منطقه را روشن کرد.
وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت در سفر مرداد ماه سال گذشته به همدان، منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد را فرصتی بینظیر برای سرمایهگذاری دانست و تمام سرمایهداران را برای سرمایهگذاری در این منطقه دعوت کرد.
ظاهر پورمجاهد بهرهبرداری از شهرک فناوریهای برتر را از اقدامات مهم صورت گرفته در استان همدان برشمرد که در سالهای اخیر آماده استقرار واحدهای مرتبط با این حوزه شده است.
استقرار نیمی از صنایع همدان در شهرکهای صنعتی
حمیدرضا متین، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان نیز به وجود یک هزار و ۲۶ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در این استان اشاره کرد و با بیان اینکه شهرکها و نواحی صنعتی از ارکان اصلی در مسیر دستیابی به اقتصاد بدون نفت هستند که میتوانند در تحقق حداکثری شعار جهش تولید، نقش به سزایی دارند اظهار داشت: تعدادی از صنایع پیش از ایجاد شهرکهای صنعتی تاسیس شدهاند که امروزه از آنها به عنوان لکه صنعتی یاد میشود.
وی با بیان اینکه دولت زیرساختهای مورد نیاز را در شهرکها مهیا کرده است، افزود: راهاندازی صنایع در شهرکها از لحاظ تامین انشعاب آب، برق و گاز به صرفه و صلاح سرمایهگذاران است زیرا در این مناطق هزینهها سرشکن شده و از نظر امنیت و سهولت دسترسی به امکانات به نفع مجریان طرحها است.
متین یادآوری کرد: طبق ردهبندی محیط زیست، صنایع با درصد آلایندگی نرمال تا رده سه در تمام شهرکهای استان میتوانند مستقر شوند اما صنایع آلاینده با درجه بالاتر فقط در شهرک صنعتی ویان و جوکار باید احداث شوند.
از واحدهای آلاینده استان میتوان به واحدهای فرآوری فروسیلیس و صنایع شیمیایی اشاره کرد.
رشد ۸۳ درصدی صنایع در دولت تدبیر و امید
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی همدان نیز به تشریح دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم پرداخت و از رشد ۸۳ درصدی واحدهای صنعتی در مقایسه با هفت سال پیش خبر داد، به طوری که سال ۹۱ تعداد واحدهای مستقر ۵۶۴ بوده و اکنون به یک هزار و ۳۰ واحد افزایش یافته است.
محمدرضا بادامی گفت: در این مدت حجم سرمایهگذاری در واحدهای یادشده چهار برابر شد و همچنین اشتغال در شهرکها و نواحی صنعتی استان از ۹ هزار و ۵۳۲ نفر در هفت سال قبل به ۱۶ هزار و ۴۶۱ نفر افزایش یافت که در این بخش شاهد رشد ۷۳ درصدی هستیم.
وی ضمن بیان اینکه در شرایط کنونی کشور توجه به صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، به رشد تولید و اشتغال مولد کمک میکند و وظیفه ما حمایت از سرمایهگذاران است تاکید کرد: طبق اسناد موجود، استان همدان پیش از دولت تدبیر و امید دارای ۱۹ شهرک و نواحی صنعتی بود که با رشد ۳۷ درصدی اکنون این رقم به ۲۶ افزایش یافته است.
۱۵ شهرک استان همدان در سال ۹۱ دارای گاز بود که با رشد ۴۰ درصدی این تعداد به رقم ۲۱ افزایش یافت و تصفیهخانههای شهرکها نیز از پنج مجتمع به ۱۰ مورد ارتقا پیدا کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی همدان افزود: در این مدت میزان آب تامین شده برای این مناطق ۳۷۵ لیتر بر ثانیه بود که با رشد ۴۸ درصدی به ۵۵۴ رسید و همچنین میزان برق ۹۹ مگاواتی شهرکهای صنعتی استان به ۲۲۸ مگاوات افزایش یافت.
بر اساس گزارشی از ایرنا، ۱۵ شهرک استان نیز در سال ۹۱ دارای گاز بود که با رشد ۴۰ درصدی به رقم ۲۱ رسید و تصفیه خانههای شهرکها نیز از پنج مورد به ۱۰ مجتمع ارتقا پیدا کرد.
بادامی شاخص دیگر برتری همدان را خوشههای صنعتی دانست که در توسعه و همافزایی و رشد صادرات نقش مهمی دارد به طوری که در هفت سال اخیر ۱۲ خوشه گوناگون تحت حمایت و پشتیبانی شرکت شهرکهای صنعتی قرار گرفت و افزایش میزان صادرات ۱۵ هزار دلاری خوشهها به ۴۳ هزار و ۲۵۰ دلار گواه این ادعا است.
وی ادامه داد: با حمایتهای صورت گرفته تعداد واحدهای صنعتی شرکتکننده در نمایشگاههای داخلی و خارجی رشد چشمگیری گرفت و همچنین حمایت از پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری با رشد ۶۱ درصدی به ۵۳ پایاننامه رسید.
انتهای پیام//