رئیس هیئت عامل ایمیدرو در نشست هیئت امنای موسسه یونیدرو (موسسه مشترک ایمیدرو و دانشگاه تهران) گفت: این سازمان به دنبال بهروزآوری فناوری و تحول تکنولوژیک است. ظرفیت علمی دانشگاه تهران بالا بوده اما از این ظرفیت، به خوبی برای توسعه بخش معدن بهرهگیری نشده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، خداداد غریبپور اظهار داشت: جشنواره اینوماین، یونیدرو و مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی، راهی برای ورود به تجاریسازی، صنعتی یا نیمهصنعتی سازی ایدهها است.
وی افزود: ظرفیت علمی دانشگاه تهران بالا بوده اما از این ظرفیت، به خوبی برای توسعه بخش معدن بهرهگیری نشده که به همین دلیل رو تلاش ما، استفاده از علم در عمل است.
افزایش ۵۰ درصدی طرحهای پژوهشی
رئیس هیئت عامل ایمیدرو خبر داد: تعداد طرحهای پژوهشی این سازمان طی 6 ماه نخست امسال 50 درصد بیشتر از سال گذشته است.
برگزاری دوره های آموزش تکنسین
غریبپور با اشاره به کمبود تکنسین به عنوان یکی از ضرورتهای بخش معدن، گفت: دو دوره آموزشی تکنسین در حوزه استحصال زیر زمینی معادن زغال سنگ برگزار کردیم.
وی افزود: در سال جاری نیز دوره آموزش حفاری نیز افزوده شد که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
افزایش ۴۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه شرکت های معدن و صنایع معدنی
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به افزایش سرمایه بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومانی شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی گفت: طی پارسال و امسال فولاد مبارکه 20 هزار میلیارد تومان، ملی مس 13 هزار میلیارد تومان، فولاد خوزستان هشت هزار میلیارد تومان، گلگهر 10 هزار میلیارد تومان و چادرملو پنج هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه دادهاند.
غریبپور گفت: روند افزایش سرمایه در سال آینده نیز انجام میشود. اکنون شرکت فولاد مبارکه 10 هزار میلیارد تومان در طرح های توسعه ای سرمایهگذاری کرده است.
سهم ۲۵ درصدی بازار بورس
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه بخش معدن و صنایع معدنی حدود 25 درصد بازار سرمایه را در اختیار دارد، تصریح کرد طی روز یکشنبه جاری، ارزش بازار (مارکت ولیو) فولاد مبارکه حدود 380 هزار میلیارد تومان، مس حدود 318 هزار میلیارد تومان، گل گهر حدود 140 هزار میلیارد تومان و چادرملو حدود 90 هزار میلیارد تومان بود.
وی افزود: سهام شرکت های فولاد، فملی، گکل، کچاد و غیره جزو سهام عمده بازار بورس هستند که با افزایش سرمایه طی این روزها، شاخص سهام بورس را نگه داشته اند و مانع افت زیاد شاخص شده اند.
رشد تولید فولاد بالاتر از جهانی
غریبپور با اشاره به افزایش تولید بخش معدن و صنایع معدنی در شرایط تحریم و کرونا گفت: میزان تولید فولاد ایران طی نیمه ۲۰۲۰، حدود 16 درصد از میانگین جهانی 2020 بالاتر بوده است.
وی ادامه داد: اکنون حدود 70 درصد ظرفیت تولید آلومینیوم با بهرهبرداری از سالکو اتفاق افتاده و در کارخانه زرشوران برای نخستین بار میزان تولید طلا در ماه به 80 تن میرسد. این در حالی است که دو طرح دیگر طلا توسط بخش خصوصی اجرا میشود.
موفقیت 100 درصدی مدل نگهداری مالکیت و واگذاری مدیریت
غریبپور با اشاره به موفقیت 100 درصدی مدل نگهداری مالکیت و واگذاری مدیریت در ایمیدرو گفت: در همه شرکتهایی که ایمیدرو مالکیت را نگه داشته و مدیریت را واگذار کرده همچون فروکروم سبزوار، نخلک، پتاس و غیره، رشد تولید داشتهایم. به این معنا که هر جا دولت، مالکیت و مدیریت را با هم واگذار کرده با چالش مواجه شده و هر جا مالکیت را نگه داشته و مدیریت را واگذار کرده، 100 درصد موفق بوده است.
وی افزود: هر جا نیز که مالکیت را منتقل کرده و مدیریت را نگه داشته مانند سهام عدالت، هپکو و صنایع هفت تپه موفقیقی حاصل نشده است.
اذعان سه استان به عملی شدن تعهدات ایمیدرو
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به جلسه روز شنبه گفت: با همکاری مبارکه، چادرملو و گل گهر، برای شرکت هپکو، 45 میلیون دلار سفارش (ساخت تجهیزات، قطعات و غیره) تعریف کردهایم.
وی ادامه داد: در ایمیدرو معتقدیم هر آنچه را توافق کرده، انجام دهیم و هر چه را نمی توانیم، حذف کنیم. خوشبختانه ایمیدرو در 3 استان (اصفهان، یزد و کرمان) به اذعان مسئولان آن، به تعهدات خود عمل کرده است.
یکی از پر رونقترین دورههای همکاری با بخش معدن
محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در این نشست با بیان اینکه آقای غریبپور برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی، علاقه و پشتکار دارد، گفت: دانشگاه تهران از دهه 60 با نهادهای بخش معدن و صنایع معدنی مشارکت دارد اما دوره مدیریت دکتر غریبپور، یکی از پررونق ترین دورهها است.
وی افزود: با توجه به وجود امکانات پژوهشی نظیر آزمایشگاه، کتابخانه و نزدیکی استاد و دانشجو در محل دانشگاه تهران، میتوانیم ساختمانی در اختیار مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی قراردهیم.
رئیس دانشگاه تهران پیشنهاد داد: برای موسسه یونیدرو، تکلیفی ایجاد شود تا از داخل آن، شرکتهایی متولد شود و سپس این شرکتها توسط بزرگان بخش معدن و صنایع معدنی خریداری شود تا آن را توسعه دهند.
وی ادامه داد: موضوع دیگر، وجود بسترهای زیرساختی گسترده در این دانشگاه برای آموزش مجازی برای بخش معدن و صنایع معدنی است.
اختصاص ۱۰ درصد حقوق دولتی به پژوهش
داریوش اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در سال ۹۹، حدود دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی از معادن دریافت میشود که ۱۰ درصد آن (۲۸۰ میلیارد تومان) به بخش پژوهش اختصاص مییابد.
وی افزود: برای توسعه فعالیتهای پژوهشی یونیدرو، میتوانیم بخشی از مبلغ مذکور را به آن اختصاص دهیم.
اسماعیلی با اشاره به اینکه کشور به سمت توسعه تولید طلا جهتگیری کرده است، بیان کرد: با توجه به اینکه هنگام استحصال مس، یک سوم طلای موجود در باطله از بین میرود، نیاز به یک کار پژوهشی دانشگاهی برای رفع این مسئله است.
انعقاد ۱۸.۴ میلیارد ریال پروژه با ایمیدرو و شرکتهای تابعه
امید اصغری، رئیس موسسه یونیدرو نیز در این جلسه با اشاره به عملکرد پژوهشی این موسسه گفت: از ابتدای سال جاری پیشنهاد هشت پروژه پژوهشی و هشت مورد حمایت از پایاننامه دانشجویی از طرف موسسه به ایمیدرو ارائه شده است.
وی ادامه داد: برای اجرای 11 پروژه پژوهشی دیگر نیز با کارفرمایان مختلف از جمله شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و شرکت ملی مس وارد مذاکره شدهایم.
رئیس موسسه یونیدرو با اشاره به ارزش ریالی پروژههای قطعی شده در سال جاری موسسه یونیدرو، تصریح کرد: 18.4 میلیارد ریال پروژه با ایمیدرو، در حال انعقاد قرارداد است.
اصغری افزود: همچنین، تفاهمنامه همکاری پژوهشی با کنسرسیوم اکتشاف پایا امضا شده است و تفاهمنامههای دیگری را نیز با دانشگاه شاهرود، شرکت طلای زرشوران و شرکت نوآوری احیا در حال مذاکره داریم.
رئیس موسسه یونیدرو با اشاره به برنامه های موسسه در سال جاری به برگزاری سومین جشنواره ایدههای ارزشآفرین (اینوماین) عنوان کرد: این جشنواره در سال جاری به دلیل وضعیت کشور ناشی از شیوع بیماری کرونا در دو حالت مجازی و حضوری برنامهریزی شده است.
انتهای پیام//