در والاستریت، بیشتر شاخصها نزولی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند و در معاملات بازارهای بورس در اروپا و آسیا هم شاخصها عملکرد بدی داشتند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از بلومبرگ، پس از تماس تلفنی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با شی جین پینگ،رئیسجمهور چین و توافق دو طرف بر کاستن از تنشها، اکنون وزیر خارجه چین از آمریکا خواسته است تا با برداشتن تعرفههای تجاری و احترام به حق حاکمیت پکن در تایوان، هنگ کنگ و تبت، فصلی نو در روابط دو کشور را رقم بزند. وانگ یی که در همایش روابط چین و آمریکا سخن میگفت اظهار داشت: کشور خود انتظار دارد دولت جدید آمریکا بسیاری از اقدامات تقابلی دولت قبلی (دوران ترامپ) را کنار بگذارد. در دوران ترامپ روابط دو طرف تا جایی تیره شد که دو طرف دست به تعطیلی متقابل کنسولگریهای یکدیگر زدند.
شاخص تولید آمریکا در ماه فوریه با ۰.۷ درصد کاهش نسبت به ماه قبل خود به ۵۸.۵ واحد رسید که بیانگر کاهش شتاب رشد تولیدات و دریافت سفارشات جدید صنعتی بوده است. اخلال در زنجیره تولید در نتیجه اعمال محدودیت ها و اشکال در سیستم حملونقل باعث شده است تا نرخ رشد هزینههای ورودی در این ماه به بالاترین سطح خود از آوریل ۲۰۱۱ برسد. هزینههای خروجی نیز بالاترین رشد قیمت خود از ژوییه ۲۰۰۸ را تجربه کردند که این مسئله احتمالا خود را به شکل تورم بالاتر در ماههای آینده نشان خواهد داد. بانک مرکزی آمریکا خود را آماده تورم بالای 2 درصد میکند.
مشکلات ناشی از حوادث طبیعی در نقاط مختلف باعث نگرانی معاملهگران از کاهش بیشتر رشد اقتصادی شده است. پس از سرمای کمسابقه در آمریکا و اروپا، زلزله شدید در ژاپن هم باعث خروج بسیاری از نیروگاهها از مدار شد. این اتفاقها در شرایطی رخ میدهد که ویروس کرونا که نگرانی اصلی اقتصادی جهان هم محسوب میشود کماکان با جهش های خود در صدر اخبار قرار دارد و این بار یک جهش خطرناک از این ویروس در فنلاند شناسایی و گزارش شده است که سرعت انتقال بالایی هم دارد.
بسیاری از کشورهای جهان در نتیجه شیوع کرونا با افزایش شدید میزان بدهیهای خود مواجه شدهاند به گونهای که طبق اعلام موسسه مالی بینالملل از زمان شیوع این ویروس تاکنون بدهیهای جهان ۲۴ ترلیون دیگر افزایش یافته و به ۲۸۱ تریلیون دلار رسیده است. نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی جهان نیز طی این مدت به ۳۵۵ درصد رسیده است. به گفته این موسسه روند افزایش بدهیهای جهانی امسال هم ادامه خواهد یافت و افزایش ۱۰ تریلیون دلاری بدهی جهانی برای جهان پیشبینی شده است.
همان طور که انتظار می رفت، تعطیلی گسترده کسب و کارها و محدودیت های رفت و آمدی در اروپا باعث کاهش شدید رشد اقتصادی پس از رکوردشکنی در فصل قبل بود. مرکز آمار اتحادیه اروپا گزارش نهایی خود از رشد اقتصادی کشورهای اروپایی در چهارمین فصل سال ۲۰۲۰ را منتشر کرد که بر این اساس متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب منفی ۰.۶ درصد و منفی ۰.۴ درصد بوده است که این رشد در مقایسه با متوسط رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو ۱۳ درصد و در سطح اتحادیه اروپا ۱۲.۱ درصد کاهش پیدا کرده است.
طبق گزارش جدید کمیسیون اروپا، متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو ۳.۸ درصد خواهد بود که نسبت به برآورد قبلی ۰.۸ درصد بیشتر است اما رشد اقتصادی اتحادیه اروپا به جای ۳.۹ درصد قبلی، ۳.۷ درصد پیشبینی شده است. اتحادیه اروپا انتظار دارد تا سال ۲۰۲۲ سطح اقتصاد این اتحادیه به زمان قبل از کرونا بازگردد اما روند احیای اقتصاد در برخی از کشورها طولانیتر خواهد بود. پیش بینی شده که محدودیتها تا ماه مارس ادامه پیدا خواهد کرد.
بر اساس گزارشی از ایسنا، جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا با تاکید بر اهمیت حفظ سیاستهای مالی کنونی گفته است که بازار کار در وضعیت شکنندهای قرار دارد و باید تا رسیدن به وضعیت تعادل به حمایت از آن ادامه داد. وی که در جمع اعضای کلوب اقتصادی نیویورک حاضر شده بود هشدار داد رسیدن به حالت اشتغال کامل اصلا کار راحتی نخواهد بود و نیازمند آن است که اقدامات بیشتری چه در حوزه سیاستگذاری و چه در حوزه میدانی صورت گیرد. پاول همچنین نگرانیها از افزایش شدید تورم با ادامه روند کنونی را منطقی دانست اما وعده داد که فدرال رزرو با تمام توان تلاش کند اوضاع را مدیریت کند.
آرتور هوگان، تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در موسسه نشنال سکیوریتیز کورپوریشن اظهار داشت: اکنون زمان آن رسیده است که توجه معاملهگران و فعالان بازار به شاخصهای بنیادی جلب شود. اخبار مربوط به ویروس امیدوارکنندهتر از قبل هستند اگرچه هنوز تا خلاصی از آن فاصله زیادی داریم اما میتوانیم ردپای بهبود تدریجی در بخشهای مختلف مشاهده کنیم. با توجه به حضور خوب و نیرومند سیاستگذاران پولی، بازارها کمتر نسبت به کافی نبودن سیاستهای پولی و مالی برای حمایت از رشد اقتصادی نگران هستند.
بورس آمریکا
در وال استریت، بیشتر شاخصها نزولی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایینتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۴۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۱ هزار و ۶۵۰.۱۹ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۲ درصد کاهش تا سطح سه هزار و ۸۹۹.۰۷ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۴۴ درصد ریزش در سطح ۱۳ هزار و ۶۷۴.۸۲ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس لندن با ۰.۱۸ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶ هزار و ۶۱۲.۲۴ واحد بسته شد. شاخص «دکس ۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۳۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۹۵۰.۰۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با عقبگرد ۰.۱۱ درصدی در سطح پنج هزار و ۷۶۷.۴۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص «ایبکس ۳۵» ۰.۴۸ درصد پایین رفت و به هشت هزار و ۱۱۲.۲۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۴۶ درصدی تا سطح ۳۰ هزار و ۱۵۶.۰۳ واحدی بالا رفت. شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ کنگ ۱.۰۶ درصد پایین رفت و در سطح ۳۰ هزار و ۳۱۹.۸۳ واحد بسته شد. در چین شاخص «شانگهای کامپوزیت» افت ۳.۱۴ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۵۹۷.۳۳ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص «اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰» بورس سیدنی با ۰.۱۹ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۶ هزار و ۷۸۰.۸۹ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص «تاپیکس» ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۹۶ درصدی نسبت به روز قبل در سطح یک هزار و ۸۰۸.۱۶ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۲.۳۰ درصدی به ازای ۲۸.۲۰ دلار مبادله شد.
انتهای پیام//