رئیس هیئت مدیره شرکت معدن یار اسپادانا گفت: تفاوت ناعادلانه قیمتگذاری میان محصولات فولادی در بخش بالادست و پاییندست و کمتر بودن قیمت سنگآهن نسبت به قیمت جهانی، موجب خروج سرمایهها از این حوزه شده است.
امین اردستانی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» از روند صعودی تولید در این شرکت خبر داد و اظهار داشت: ظرفیت تولید کنسانتره سنگآهن شرکت معدن یار اسپادانا 150 هزار تن در سال است که در فاز دوم توسعه، ظرفیت تولیدی این کارخانه به 300 هزار تن خواهد رسید. عیار کنسانتره آهن این شرکت 65 تا 67 درصد آهن دارد و 500 تن روزانه خوراکدهی کارخانه است.
وی افزود: کارخانه کنسانتره آهن اسپادانا با هدف اشتغال و ایجاد ارزش افزوده در منطقه محروم بافران، شهرستان نایین استان اصفهان قرار گرفته است. این شرکت با توجه به داشتن کارخانه فرآوری سنگآهن توانایی فرآوری سنگآهن مگنتیت و تولید کنسانتره آهن را دارد و همچنین مجهز به یک واحد آزمایشگاهی تخصصی و کاملا پیشرفته در زمینه آنالیز سنگآهن است.
رئیس هیئت مدیره شرکت معدن یار اسپادانا خاطرنشان کرد: در کانسارهای با عیار متوسط سنگآهن، میزان آهن محتوی پایین و مقدار عناصر مزاحم بیش از حد مجاز است. به همین دلیل برای پرعیارسازی از روشهای پیشرفتهتر و مدار پیچیدهتری اقدام به تولید کنسانتره میشود. مدار فرآوری به طور کلی از واحدهای خردایش و آسیا کنی، پرعیارسازی و آبگیری تشکیل شده است. در کنار این واحدها، واحدهای حملونقل، تامین آب، تاسیسات به عنوان واحدهای جانبی قرار میگیرند.
واحدهای تولیدی نوپا، گرفتار قوانین دست و پاگیر
اردستانی در خصوص مشکلات پیشروی در زمینه تولید تصریح کرد: شرکت معدن یار اسپادانا با توجه به اینکه شرکت نوپا و تازه تاسیس بوده و چندین سال است که به تولید رسیده اما متاسفانه قوانین پیش روی تولیدکنندگان، ما را با مشکلات زیادی روبهرو کرده است. به طوری که حتی برای گرفتن وام ساده بانکی باید بروکراسی اداری و قوانین پیچیدهای را پشت سر بگذرانند. اکنون ما با مشکلاتی از قبیل قوانین دست و پاگبر مالیاتی و مسئله برقرسانی که حدود 20 سال است گریبان شرکت ما را در منطقهای محروم گرفته و بعضا تولید را با اختلال مواجه میکند، روبهرو هستیم.
قیمتگذاری های ناعادلانه موجب رکود تولیدکنندگان میشود
اردستانی مطرح کرد: قیمتگذاری در زنجیره فولاد ناعادلانه است. محصولات نهایی فولاد با قیمت بالایی توسط تولیدکنندگان آن به فروش میرسد و گاهی قیمت این محصولات بالاتر از قیمت جهانی است. مصرفکننده به ناچار محصول مورد نیاز خود را به این قیمت خریداری میکند. این در شرایطی است که قیمت کنسانتره در کشور کمتر از قیمتهای جهانی است.
رئیس هیئتمدیره شرکت معدن یار اسپادانا اضافه کرد: منصفانه نبودن قیمتگذاری در صنایع بالادست فولادی، ضرر بسیاری را متوجه سرمایهگذاران این حوزه کرده است. به طوری که تولیدکننده به سختی میتواند محصول خود را وارد چرخه تولید کند. ضمن اینکه بالا بودن قیمتها در محصولات نهایی سبب خواهد شد که سرمایهگذاران زیادی وارد حوزه بالادست نشده و کمبود مواد اولیه باعث عدم توسعه صنعت فولاد شود. به این ترتیب، تولیدکنندگان با موانع بسیاری مواجه میشوند و به ناچار مسیر سرمایهگذاری خود را تغییر میدهند.
وی در ادامه بیان کرد: برنامهریزی دقیق و استفاده از کارشناسان متخصص در این حوزه، به خوبی میتواند مسئله قیمتگذاری را حل کند و قیمتگذاری عادلانه و منصفانهای در این حوزه انجام شود.
اردستانی در پایان ابراز کرد: حمایت از تولیدکنندگان فولادی منجر به توسعه صنعت فولاد کشور و استفاده هر چه بهتر از ذخایر معدنی خواهد شد. ضمن اینکه هر چه میزان حمایت دولت از صنایع فولادی بیشتر شود، رونق بیشتری در اقتصاد غیرنفتی کشور به وجود خواهد آمد.
انتهای پیام//