نشست خبری مهندس فرزاد ارزانی با خبرنگاران حوزه صنعت و معدن و در ششمین سالگرد تاسیس شرکت فولاد هرمزگان برگزار شد. مهندس ارزانی در ابتدای نشست خبری به معرفی این شرکت و تاریخچه آن پرداخت.
فرزاد ارزانی در خصوص مشخصات اصلی این کارخانه بیان داشت: محصول نهایی این شرکت تختال است و عریضترین تختال کشور را تولید میکند. این شرکت دارای واحدهای تولید آهن اسفنجی، آهک و نیروگاه است. سهامدار اصلی این واحد، شرکت فولاد مبارکه است که با حمایت ایمیدرو فولاد هرمزگان را احداث کرد.
ارزانی در ادامه از نقش تدوین استراتژیهای اصلی در فولاد هرمزگان و نقش آن در صنعت فولاد کشور گفت و افزود: از ابتدای سال جاری استراتژیهای اصلی این شرکت تدوین شدند. در سال جاری این استراتژیها در دستور کار قرار خواهند گرفت. در حال حاضر سهم فولاد هرمزگان از فولاد کشور 8.1 درصد است که این موضوع در 8 ماه ابتدای سال جاری حاصل شده است. بهطوری که در 9 ماه ابتدای سال جاری بیش از یک میلیون تن تختال تولید شده است که 30 درصد بیش از سال گذشته است.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان در خصوص روند رو به رشد این شرکت تصریح کرد: این شرکت در سال جاری توانست در تولید ذوب و آهن اسفنجی رکوردهای بسیار خوبی برجای بگذارد. روند کاهش عیوب تختال تولیدی در این شرکت از ابتدای تاسیس دنبال شد و هم اکنون فولاد هرمزگان بهترین تختالهای ایران را تولید می کند.
وی در ادامه گریزی نیز به تلاش این شرکت در بومیسازی و تامین مواد اولیه زد و بیان کرد: روند بومی سازی قطعات در داخل در سال جاری با سیاستهای اقتصاد مقاومتی دنبال شد، به طوری که به دلیل تامین داخلی بیش از 28 میلیارد تومان صرفجویی حاصل شده است. عمده مواد اولیه فولاد هرمزگان از داخل و به میزان 74 درصد و 26 درصد باقیمانده از خارج تامین میشوند. 37 درصد از مواد اولیه این شرکت از کرمان تامین میشود که گندله اصلیترین ماده است.
ارزانی همچنین در خصوص فروش و صادرات گفت: روند فروش و صادرات این شرکت از ابتدای تاسیس رشد داشته است، البته اغلب فروش بصورت صادراتی بوده است. در 9 ماه ابتدای سال جاری صادرات 13 درصد، فروش داخلی 40 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
مدیرعامل فولاد هرمزگان به رویکرد تکنولوژیک فولاد مبارکه اشاره کرد و افزود: رویکرد فولاد مبارکه در تکنولوژی فولاد هرمزگان از ابتدا با قدرت پیگیری شده است و در مباحث فنی و تکنولوژی مانند استفاده از سرباره، تحقیقات و سرمایه گذاریهایی خوبی انجام شده است. رویکرد فولاد هرمزگان در ایجاد ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی در استان هرمزگان است و در این رابطه با چندین دانشگاه قرارداد امضا شده است. اگر در مبحث افزایش کیفیت نتوانیم خود را با استانداردهای جهانی و نیاز مشتریان پیش ببریم، بهطور حتم جایی در بازارهای جهانی نخواهیم داشت. در مبحث فناوری اطلاعات با شرکت ایریسا همکاری میشود و از نرمافزارها و سختافزارهای بروز برای کنترل فرایندهای تولید و سایر امور استفاده میشود.
امضای قرارداد توسعه ظرفیت از 1.5 میلیون تن به 3 میلیون تن
ارزانی در ادامه به برنامه توسعه و دو برابر شدن این شرکت اشاره کرد و گفت: خبرهای خوبی برای افزایش ظرفیت در راه است و قرارداد افزایش ظرفیت با اس ام اس به میزان 1.5 میلیون تن منعقد شده است و در مباحث تامین مالی و تامین زیرساختها کار میشود. ارزش قرارداد حدود 395 میلیون یورو است. در این رابطه یک مگامدول 1.7 میلیون تنی آهن اسفنجی دیگر در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص نقش فولاد هرمزگان در مسئولیتهای اجتماعی و اشتغال بیان داشت: فولاد هرمزگان تلاش دارد که حضور خود را در مباحث مسئولیتهای اجتماعی پررنگ سازد. میزان اشتغال مستقیم فولاد هرمزگان 1607 نفر، پیمانکاران 2107 نفر و اشتغال غیر مستقیم 3715 نفر است. بزرگترین سرمایه این شرکت نیروی انسانی است و برنامههایی مانند آموزش حین کار، ارزیابی و نظر سنجی و شناسایی نیروها جهت مشاغل مدیریتی در نظر گرفته شده است. فولادهرمزگان در عمل به مسئولیتهای اجتماعی پیشگام است و در برنامههایی مانند حمایت از هنرمندان، تیمهای ورزشی، حمایت از نخبگان، حمایت از ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان شرکت میکند.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان همچنین خاطرنشان کرد: این شرکت در بحث زیست محیطی اقداماتی مانند پایش آنلاین آلایندههای زیست محیطی، احداث فضای سبز و توسعه آن و تصفیه پسابها را دنبال میکند. شرکت فولادهرمزگان موفق به دریافت جوایز و گواهینامه های بینالمللی شده است که از جمله آنها دریافت گواهینامه تعهد به تعالی، دریافت گواهی 2 ستاره تعهد به تعالی سازمانی اروپا و صادرکننده برتر استان و کشور هستند.
ارزانی در پاسخ به سوال خبرنگار فلزات آنلاین در مورد کمبود زیرساختها گفت: در همه کشورها جابجایی کالا از طریق ریل صورت میگیرد و عموما کامیونها بارها را بصورت ایمن حمل میکنند. نگاه مسئولان استانی و کشوری به مقوله زیرساختهای استان هرمزگان بصورت ملی باشد. چرا که 70 درصد از واردات و صادرات کشور از طریق استان هرمزگان صورت میگیرد. مهمترین اولویت در زیرساختها تامین ریل است و در صورت تحقق زیرساخت ریلی، حمل جاده و کامیونی بهحداقل میرسد و تصادفات جادهای کاهش مییابد.