با توجه به الزام اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا از امروز دوشنبه، ۱۳ دی ماه که بر اساس آن ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده طلا و پلاتین از مشتریان دریافت میشود که اتحادیه طلا و جواهر تهران نحوه اجرای این قانون را به واحدهای صنفی فعال ابلاغ کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، طی سالهای گذشته حذف مالیات بر ارزش افزوده طلا در مجلس مورد بررسی قرار گرفت و تصویب هم شده بود اما شورای نگهبان ایراداتی به آن وارد کرد و دوباره به مجلس ارجاع شد. در نهایت این قانون ۱۲ تیر امسال اصلاح، تصویب و به دولت ابلاغ شد. طبق این قانون، ۹ درصد مالیات خرید طلا فقط به سود و اجرت طلا تعلق خواهد گرفت و اصل طلا از این مالیات معاف شد. در این رابطه برخی اعلام کردند که از این پس در خرید طلا بایستی دقت کرد تا واحدهای فروش، مالیات ۹ درصدی را روی قیمت اصلی طلا حساب نکنند.
در پی این موضوع، اعضای هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کردند که طبق اصل ۱۲۳ قانون اساسی، پس از 6 ماه از ابلاغ مصوبه ریاست جمهوری، قانون معافیت اصل طلا از مالیات اجرایی خواهد شد.
بر همین اساس، یک ماه پیش اتاق اصناف ایران در اطلاعیهای به واحدهای صنفی طلا و پلاتین در رابطه با قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده اعلام کرد که با توجه به لازمالاجرا شدن قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از امروز ۱۳ دی ماه، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده طلا، جواهر و پلاتین از مشتریان دریافت شود.
بر اساس این ابلاغیه، مقرر شد قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از امروز از سوی سازمان امور مالیاتی کشور لازمالاجرا اعلام شود. با توجه به جز دو بند «ب» ماده (۲۶) این قانون در خصوص عرضهکنندگان کالا و خدمات طلا، جواهر و پلاتین مقرر شده است که اجرت ساخت، حقالعمل و سود فروشنده کالاهای موضوع این بند، مشمول مالیات و عوارض با نرخ ۹ درصد شود.
بر اساس گزارشی از ایسنا، ابراهیم محمد ولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، نحوه اجرای این قانون را به واحدهای صنفی خود ابلاغ کرد:
۱- نظر به اینکه با اجرایی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب دوم خرداد ماه 1400 اصل طلا، جواهر و پلاتین بهکار رفته در مصنوعات ساخته شده از فلزات مزبور از تاریخ 13 دی ماه 1400 معاف از مالیات و عوارض است، صرفا اجرت ساخت، حقالعمل و سود فروشنده کالاهای موضوع این بند مشمول مالیات و عوارض با نرخ ٩ درصد است. بنابراین ضرورت دارد فروشندگان مصنوعات یاد شده نسبت به تفکیک موارد معافیت (اصل طلا ، جواهر و پلاتین بهکار رفته در مصنوعات ساخته شده) از سایر موارد در صورتحساب فروش صادره اقدام کنند تا امکان محاسبه و دریافت مالیات و عوارض بر مبنای اجزای یاد شده مشمول شود.
۲- بر اساس قانون مذکور، فروشندگان مصنوعات ساخته شده از طلا، جواهر و پلاتین از تاریخ ۱۳ دی ماه 1400 به هیچ عنوان مجاز به دریافت مالیات و عوارض ارزش افزوده از اصل طلا، جواهر و پلاتین نیستند و در صورت عدم رعایت بند یک نه تنها باید مالیات و عوارض دریافتی را عودت کنند، بلکه مشمول جریمهای معادل دو برابر مالیات و عوارض دریافتی نیز میشوند که غیر قابل بخشودگی است.
انتهای پیام//