• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
یک تولیدکننده شمش روی گفت:

تولید، امنیت اقتصادی ندارد

  • کد خبر : 8001
  • 28 اردیبهشت 1401 - 14:21
تولید، امنیت اقتصادی ندارد
یک تولیدکننده شمش روی گفت: سود حاصل از تولید شمش روی در داخل کشور، تقریبا 50 دلار به ازای هر تن است؛ در حالی که بسیاری از رقبای خارجی به سوددهی دو هزار و 500 دلاری در این زمینه دست پیدا می‌کنند.
یک تولیدکننده شمش روی گفت: سود حاصل از تولید شمش روی در داخل کشور، تقریبا ۵۰ دلار به ازای هر تن است؛ در حالی که بسیاری از رقبای خارجی به سوددهی دو هزار و ۵۰۰ دلاری در این زمینه دست پیدا می‌کنند.

یک تولیدکننده شمش روی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، بیان کرد: خاک اکسیدی عرضه شده در بورس کالای ایران حاوی ۲ تا ۳ درصد ناخالصی است که با حجم نسبتا کمی در این تالار صنعتی عرضه و با توجه به حجم زیاد تقاضا ، بلافاصله پس از عرضه نیز معامله می‌شود. از سوی دیگر، در حدود هشت ماه است که خاک سولفوری در بورس عرضه می‌شود اما تقاضای چندانی برای آن وجود ندارد و معامله‌ای نیز صورت نمی‌پذیرد؛ چراکه به غیر از یک شرکت تولیدکننده شمش روی، خط تولید و فرآوری خاک سولفوره در کشور وجود ندارد و بر همین اساس نمی‌توان شمش را با استفاده از این خاک تولید کرد.

وی افزود: قیمت خاک اکسیدی عرضه شده در بورس کالای ایران حتی از نمونه وارداتی آن بیشتر است و به نظر می‌رسد مبنای این قیمت، سوددهی کارخانجات تولید ششمش روی است. در حالی که هیچ حاشیه سودی برای تولیدکنندگان شمش روی در داخل کشور وجود ندارد و بیشتر فعالان این صنعت چشم به صادرات محصول دوخته‌اند. نکته قابل تامل اینکه دولت با آگاهی کامل به شرایط حاکم در صنعت روی، اقدام به وضع عوارض صادراتی بر شمش می‌کند که خوشبختانه این چالش پس از اعتراضات و پیگیری‌های فراوان طی هفته‌های اخیر، رفع شد.

این فعال صنعت روی عنوان کرد: اگر بخواهیم نگاه خوش‌بینانه‌ای به شرایط موجود در صنعت روی داشته باشیم، امکان سوددهی ۵۰ دلاری به ازای تولید هر تن شمش برای تولیدکنندگان داخلی وجود دارد. این در حالی است که سوددهی بسیاری از شرکت‌های رقیب در سایر کشورها، در حدود دو هزار و ۵۰۰ دلار است. چراکه شمش با استفاده از خاک سولفوره تشفیه شده با عیار ۷۰ درصد در این شرکت‌ها تولید می‌شود و ناخالصی بسیار ناچیزی در این خاک وجود دارد اما خاک سولفوره عرضه شده در بورس کالای ایران، حاوی ناخالصی‌هایی مانند کادمیم و سرب است که این امر، فرایند تولید با استفاده از خاک موجود را دشوار می‌کند.

وی در ادامه مطرح کرد: ما اعتراض خود را نسبت به این موضوع که خاک عرضه شده در بورس حاوی ناخالصی است، عنوان کرده‌ایم اما با پاسخ غیر منطقی در این رابطه مواجه شده‌ایم. ضمن اینکه ناخالصی‌های دیگری همچون نیکل، کبالت و منگنز نیز در خاک سولفوره وجود دارد که برای استفاده از آن، باید فرآوری شوند. متاسفانه در عرضه این محصول در بورس، توجه خاصی به این مهم نمی‌شود و بر همین اساس، معامله چندانی برای خاک سولفوره در بورس وجود ندارد.

این تولیدکننده شمش روی اظهار کرد: بیش از سه دهه از آغاز فعالیت صنعت روی در داخل کشور می‌گذرد اما همچنان یک دستگاه خردایش سنگ سولفوره در معادن سرب و روی کشور که بتواند سایز خاک را به ۱۰ میلی‌متر کاهش دهد، وجود ندارد. علی‌رغم اینکه صنعت روی ارزآوری مناسبی برای کشور دارد، معادن خاک سولفوره کماکان در انتظار یک دستگاه خردایش برای همگن‌سازی ناخالصی‌های موجود است که بتوانیم به حداقل میزان روی مطلوب برای تولید شمش دست پیدا کنیم. متاسفانه عیار خاک معدنی خریداری شده از بورس با عدد اعلام شده هم‌خوانی ندارد و این به ضرر تولیدکننده است. ضمن اینکه خاک مخلوط عرضه شده در بورس کالای ایران نیز از عیار مطلوبی برخوردار نیست و بر همین اساس، بعضی از تولیدکنندگان شمش اقدام به واردات خاک معدنی از کشورهای همسایه می‌کنند.

وی در پایان یادآور شد: از آنجایی که خاک سولفوره حاوی ناخالصی‌هایی است، بنابراین مشتری خارجی نیز برای آن وجود ندارد و این محصول در نهایت به صورت باطله‌های معدنی دپو می‌شود که امیدوار هستیم با به روز شدن دانش و تکنولوژی فرآوری خاک سولفوره، شاهد افزایش تولید و صادرات شمش روی باشیم.

لینک کوتاه : https://felezatonline.ir/?p=8001

نوشته‌های مشابه

29فروردین
صنایع پایین‌دستی فولاد مظلوم واقع شده‌اند
مدیرعامل شرکت تعاونی پرشین فولاد ابهر:

صنایع پایین‌دستی فولاد مظلوم واقع شده‌اند

29فروردین
قدر داشته‌‌های خود را نمی‌دانیم
قائم مقام شرکت الکا مهر کیمیا:

قدر داشته‌‌های خود را نمی‌دانیم

29فروردین
نگرانی فعالان بازار کنسانتره مس ادامه پیدا کرد
با روند نزولی تعرفه‌های ذوب و پالایش،

نگرانی فعالان بازار کنسانتره مس ادامه پیدا کرد