نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: بزرگترین پروژههای صنعتی و معدنی در شهرستانهای کرمان و راور آماده اجرا شده است و موفق به ایجاد ظرفیتهای سرمایهگذاری جدید به ارزش بیش از 50 هزار میلیارد تومان در این منطقه شدهایم.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، محمدرضا پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی طی برگزاری نشست مشترک با حضور استاندار کرمان، مدیران دستگاههای اجرایی استان و مدیران عامل شرکتهای بزرگ صنعتی، معدنی و استانی و همچنین شرکتهای ملی که در محل کمیسیون اقتصادی مجلس تشکیل شد، عنوان کرد: ین نشست به منظور بررسی آخرین وضعیت طرحهای اقتصادی شهرستانهای کرمان و راور برگزار شده تا آخرین وضعیت طرحهای اقتصادی در دست اجرا و برنامههای تسریع در جهت فرایندهای عملیاتی آنها مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: ظرفیت کمیسیون اقتصادی در جهت توسعه فعالیتهای اقتصادی کشور و استان کرمان است و آماده هستیم بر اساس ظرفیتهای موجود، کمکهای لازم به امر توسعه در استان کرمان و به ویژه در مرکز استان و شهرستان راور را انجام دهیم.
پورابراهیمی گفت: در طول یک سال و نیم گذشته، تلاشهای زیادی برای اجرای بزرگترین پروژههای صنعتی و معدنی در شهرستانهای کرمان و راور، در دستور کار قرار گرفت و علیرغم تحریمهای گسترده و محدودیتهای تامین مالی، موفق به ایجاد ظرفیتهای سرمایهگذاری جدید به ارزش بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان در شهرستانهای کرمان و راور شدیم و این طرحها در راستای تکمیل چرخه فعالیتهای صنعتی و معدنی استان کرمان است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: ایجاد کارخانه بزرگ تولید لاستیکهای فوق سنگین با ظرفیت ۳۰ هزار تن که در حال حاضر تمامی آنها وارداتی است، ایجاد کارخانه تولید الکترودهای گرافیتی که الکترود مورد نیاز واحدهای فولادی کشور و استان را تامین میکند و اکنون تماما وارداتی است، ایجاد ظرفیت کارخانههای جدید فرومنگنز و فروسیلیس، ایجاد بزرگترین بندر خشک مرکز لجستیک در شهر کرمان، ایجاد بزرگترین ظرفیت تولید سلهای خورشیدی در خاورمیانه، طرحهای توسعه فعالیتهای صنعت مس و ایجاد مجموعه جدید فراوری صنعت مس در کشور، از جمله طرحهای مهم در دستور کار یک سال و نیم گذشته کمیسیون اقتصادی بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: باید از همکاری مدیرعامل شرکتهای بزرگ و همچنین مدیران دستگاههای اجرایی در همکاری برای عمیاتی شدن این پروژهها صمیمانه تقدیر کرد.
پورابراهیمی فهرست طرحها، ظرفیتها و برنامه زمانبندی، آخرین وضعیت و مشکلات پیش روی طرحها در سطح استانی باید با دستور استانداری و پیگیری مدیران حل شود را ارائه داد و گفت: مسائل ملی را از طریق کمیسیون حل میکنیم و امیدواریم با کمک سرمایهگذاران مانند گذشته، کار در استان جلو برود و شاهد بهرهبرداری از این طرحها باشیم.
محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست با تقدیر از رییس کمیسیون اقتصادی مجلس که اولویت را به امر تولید و اشتغال استان کرمان قرار داده است، گفت: امروز اولویت در استان حل مشکلات معیشیتی و اقتصادی مردم برای بهبود وضعیت زندگی آنها است.
وی افزود: این اقدامات مورد حمایت جدی در استان خواهد بود و دلیل حضور، بررسی آخرین وضعیت اجرای بزرگترین طرحهای سرمایهگذاری است که توسط ریاست کمیسیون اقتصادی به نحو مطلوب در دستور کار بوده و آماده هرگونه همکاری برای استمرار مسیر حرکت طرحها در استان هستیم.
استاندار کرمان در ادامه اذعان کرد: ظرفیت شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی استان در کنار منابع ملی و استانی توانمندی خوبی برای ایجاد بزرگترین شرکت سرمایهگذاری به صورت مشترک فراهم میکند، لذا با مذاکراتی که با رییس کمیسیون اقتصادی و سایر افراد متخصص در این حوزه داشتیم، به این جمعبندی رسیدیم که موضوع تشکیل بزرگترین مجموعه سرمایهگذاری کشور در استان کرمان با توجه به ظرفیتهای شرکتهای استانی و منابع نقدینگی بخش خصوصی فراهم شود تا بتواند در کل جغرافیای استان از شمال تا جنوب با شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری مانند اقداماتی که در مرکز استان توسط رییس کمیسوین در حال انجام است، پیگیری و اجرایی کند.
در ادامه این نشست، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تشکر از پیشنهاد استاندار کرمان درخصوص تاسیس شرکت سرمایهگذاری استان، اظهار کرد: آماده پیگیری همکاری سازمانهای تخصصی بزرگ از جمله بورس و بازار سرمایه و نیز سایر شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی کشور در جهت تسریع در فرایند تشکیل شرکت سرمایهگذاری مشترک در استان کرمان هستیم.
وی اضافه کرد: بیش از چهار هزار میلیارد تومان، حجم نقدینگی کشور است که به راحتی با حضور شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری، مورد استقبال مردم برای مشارکت خواهد بود و با منابع حداقلی شرکتهای بزرگ از جمله شرکت ملی صنایع مس ایران، گلگهر، چادرملو، گهرزمین، گروه بارز و…، به همراه منابع نقدینگی بخش خصوصی که پیشبینی میشود امکان پذیرهنویسی بیش از ۷۰ درصد از این منابع خارج از سهم موسسان از طریق بازار سرمایه امکانپذیر است، فراهم شود و این میتواند بزرگترین ظرفیت اقتصادی استان کرمان در دولت سیزدهم برای اجرای طرحهای مهم اقتصادی در استان کرمان باشد.
پورابراهیمی تاکید کرد: پیشنهاد میشود همزمان با دستورات لازم برای ایجاد شرکت مذکور با حضور شرکتهای صنعتی معدنی که با همکاری کمیسیون اقتصادی انجام میشود، طرح مطالعاتی اجرای پروژههای مهم در شمال، مرکز و جنوب استان کرمان نیز در دستور کار مشاور ذیصلاح قرار بگیرد.
استاندار کرمان در ادامه با پیشنهادات فنی و تخصصی ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس موافقت کرد و افزود: اقدامات لازم را در دستور کار نشستهای تخصصی در استان و مجلس قرار خواهیم داد.
بر اساس گزارشی از ایسنا، در این نشست مدیران عامل شرکتهای گلگهر سیرجان، چادرملو، ملی صنایع مس ایران، گهرزمین، گروه صنعتی بارز، فولاد راور و تولید سلولهای خورشیدی کرمان، گزارش کامل خود را درخصوص مراحل اجرایی پروژهها و همکاری لازم ارائه دادند.
انتهای پیام//