در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برگزار شد، دکتر کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن تبریک این روز، گزارشی از عملکرد این سازمان ارائه داد.
کرباسیان با تاکید بر نقش خبرنگاران در شفافیت و سلامت اقتصادی کشور گفت: هر چه مطبوعات و رسانههای آزاد بیشتر باشند، ایجاد سلامت در جامعه، حفظ و تداوم آن امکانپذیر خواهد بود. با وجود سلامت در حوزه اقتصاد و سیاست، پیشرفت در حوزههای مختلف محقق خواهد شد.
وی افزود: در کشورهای پیشرفته، رسانهها نقش اساسی در سلامت کشور دارند. اگر این مورد در کشور ما نیز نهادینه شود، نتایج مثبتی برای حفظ سلامت جامعه خواهد داشت.
در ادامه، رئیس هیات عامل ایمیدرو گزارشی از عملکرد این سازمان از شهریور سال 92 تاکنون ارائه کرد: در سال 92 که اینجانب مدیریت این سازمان را بر عهده گرفتم، این مجموعه بدهیهای کلان مالیاتی و جدی داشت و انتقاداتی به عملکرد آن وارد بود. طرحهای متعددی تعریف و نیمهکاره رها شده بودند. اکنون سهم قابل توجهی از این بدهیها پرداخت شده است.
وی افزود: معدن و صنایع معدنی در سال ۹۶، عملکرد قابل توجهی از خود ارائه داد. این عملکرد مثبت را باید حاصل تعامل بخش خصوصی و دولتی دانست. سرمایه عظیم حدود ۳۲ هزار میلیارد تومانی از بخش خصوصی در طول سالهای اخیر جذب معدن و صنایع معدنی شد.
اتمام پروژههای نیمهتمام
بسیاری از پروژه های نیمه کاره، مجددا فعالیت خود را آغاز کردند که از جمله مهمترین آنها میتوان به پتاس خور و بیابانک و همچنین تیتانیوم کهنوج اشاره کرد. فعال شدن ۷ طرح فولادی را باید از مهم ترین اقدامات ایمیدرو طی سالهای اخیر دانست. پروژههای متعدد گندله و سنگ آهن در سنگان آغاز به کار کردند. گفتنی است، بیش از ۲۰۰ میلیون تن ذخیره جدید سنگ آهن در این منطقه شناسایی شده است.
فاز نخست بندر پارسیان در نیمه دوم سال جاری به بهرهبرداری میرسد. پروژه آلومینیوم جنوب با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در دی ماه آغاز به کار خواهد کرد. فاز نخست کارخانه فرآوری معدن مهدی آباد نیز تا پایان سال به بهرهبرداری می رسد.
عملکرد معدن و صنایع معدنی در 4 ماه نخست سال جاری
دکتر کرباسیان گزارشی از عملکرد معدن و صنایع معدنی در ۴ ماه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۶، ارائه کرد: در مدت یاد شده و در قیاس با سال گذشته، تولید فولاد خام، ۱۵ درصد افزایش یافت. تولید گندله ۴۱ درصد بیشتر شد. تولید کنسانتره سنگ آهن با رشد ۲۲ درصدی همراه بود. تولید کاتد مس رشد ۶۰ درصدی داشت. صادرات ۴ ماهه فولاد، ۱۳ درصد افزایش یافت.
توجه به اکتشاف، اولویت ایمیدرو
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: در طول این سالها، ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع فعالیت اکتشافی توسط ایمیدرو اجرایی شد. در ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع، عملیات ژئوفیزیک هوایی انجام گرفت. در نهایت نیز ۴۰۰ محدوده امیدبخش کشف و تعداد بسیاری از آن به بخش خصوصی واگذار شد.
ذخایر جدید اکتشاف شده کشور اغلب یا کوچک هستند یا عمیق. درواقع ذخیره سطحی بزرگ جدیدی در کشور وجود ندارد. بر همین اساس نیز، ایمیدرو با همکاری ایمپاسکو حمایت از معادن کوچک را در دستور کار خود قرار داد.
صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی از دیگر مواردی بود که با هدف حمایت از صاحبان سرمایه و فعالان معدنی آغاز به کار کرد. سرمایه صندوق بیمه فعالیتهای معدنی از ۱۰ میلیارد تومان به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش یافت و به زودی به ۱۵۰ میلیارد تومان میرسد. بهعلاوه آنکه از محل صندوق توسعه ملی، ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از معادن کوچک اختصاص یافته است.
نقشه راه 4 ساله معدن
دکتر کرباسیان از تدوین نقشه راه 4 ساله معدن و صنایع معدن بهعنوان یکی از اقدامات مطلوب وزیر صنعت، معدن و تجارت، نام برد و گفت: این نقشه راه، نهایی شده و در آینده نزدیک از سوی وزیر ابلاغ میشود. وی ادامه داد: حوزه معدن و صنایع معدنی جزو حوزههایی است که به دلیل وجود مواد اولیه، گاز داخلی و فناوری ایرانی در برابر تحریم دچار کمترین خدشه میشود. مشکلات تحریم وجود دارد و امیدواریم بتوانیم موفقیتهای خوبی در این زمینه کسب کنیم.