مدیرعامل شرکت سیم و کابل مغان درخصوص تاثیر دانش در تولید سیم و کابل گفت: علاوه بر تفاوت کیفی مواد اولیه، برتری سیم و کابل شرکتهای مختلف نسبت به هم، در دانش و تکنولوژی است که هر شرکت برای تولید سیم و کابل خود از آن بهره میگیرد. دانش تولید در صنعت سیم و کابل اهمیت بسیاری دارد، تولیدات ما براساس دانش روز دنیا است؛ اما متاسفانه برخی از مشتریان قدرت تمیز تولیدات باکیفیتی را که بر مبنای دانش روز تولید شده را از تولیدات بیکیفیت ندارند و به وجه تمایز سیمها نبست به هم آشنا نیستند؛ همین که علامت استاندارد را روی سیمی ببینند کافی است. کمااینکه علامت استاندارد ملاک خوبی برای اعتماد به سیم و کابلهای موجود در بازار نیست.
غلامرضا ابراهیمیان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» با بیان اینکه بازار رونق ندارد و نسبت به سالهای گذشته تقاضا و به تبع آن فروش کاهش داشته است، اظهار داشت: اگر فروش کم باشد تولید نیز کاهش مییابد. در کشور ساختوساز وجود ندارد و پروژههای عمرانی متوقف شدهاند، در نتیجه ما بازار لازم را برای عرضه سیم و کابل در اختیار نداریم، در چنین شرایطی تولید بیش از تقاضا ضررآفرین است. در واقع بهتر است که بگویم شرایط بازار عادی نیست. یکی از مشکلات و معضلات دیگری که تولیدکنندگان را آزار میدهد، عدم رعایت مقررات و شئون مناقصات از طرف برگزارکنندگان مناقصات است، به عنوان مثال در برخی موارد مناقصاتی برنده شدهایم به ناگاه نام شرکت دیگری به عنوان شرکت پیمانکار اعلام میشود؛ یا مناقصه برگزار نشود و یا اگر برگزار میشود پایبند به مقررات آن باشیم.
مدیرعامل شرکت سیم و کابل مغان با بیان اینکه باید فرهنگ مصرف ارتقاء یابد، عنوان کرد: پرسنل مجموعه ما دورههای زیادی را برای کسب دانش گذرانده و همچنین در راستای علمافزایی از شرکتهای متعددی بازدید کردهاند. متخصصین با تجریه حوزه سیم وکابل از کشور هندوستان را به ایران دعوت و یکسری دورهها با مدیریت این عزیزان برگزار کردیم، ما به تولید بر اساس دانش روز دنیا حساس هستیم. اما حیف که در خصوص استفاده از کالای باکیفیت فرهنگسازی خوبی نکردهایم و عمده مشتریان همه محصولات را به یک چشم میبیننند. تنها فاکتوری که خریداران به آن اهمیت میدهند بحث قیمت است و هرچه قیمت سیم و کابل شرکتی کمتر باشد مشتریان استقبال بیشتری از آن محصول میکنند. در حالی که کیفیت سیم و کابل ارتباط مستقیم با جان مال و مردم دارد. یکی از راههای فرهنگسازی این است که تفاوت انواع سیم را با صداقت برای مشتریان توضیح دهیم؛ با توجه به اینکه سنجیدن کیفیت سیم و کابل از روی ظاهر آن بسیار دشوار است، فروشندگان باید دلسوزانه از آگاهی خود برای راهنمایی مشتریان استفاده کنند و اجازه ندهند تا استفاده از سیم و کابلهای بیکیفیت شرکتهای بیاعتبار، جان مردم به خطر بیاندازد. متاسفانه امنیت و سلامت مردم فدای پرشدن جیب برخی از فرصتطلبان شده است.
ابراهیمیان با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد باید نظارت بیشتری بر سیم و کابل تولید داخلی داشته باشد، پیشنهاد داد: از حقوق مصرفکننده باید حمایت شود. به غیر از فروشندگان لالهزار که باید از خرید و فروش سیم و کابل بیکیفیت پرهیز کنند؛ سازمان ملی استاندارد نیز باید نظارت خود را بر کیفیت سیم تولیدی افزایش دهد. اگر هر کسی در هر جا و هر منصبی که قرار دارد، کار خود را بهدرستی انجام دهد و منفعت جمع را فدای منفعت خود نکند؛ ایران میتواند پیشرفت بزرگی کند و همپای کشورهایی همچون ژاپن پیش برود.
نقش تعیین کننده تکنولوژی در کیفیت نهایی محصول
وی با عنوان اینکه تکنولوژی تولید سیم و کابل در کیفیت محصول نهایی اهمیت ویژهای دارد، بیان کرد: در کیفیت سیم و کابل، هر دو جزء هادی و روکش اهمیت دارند. تقریبا میشود گفت کیفیت گرانول بیشتر واحدهای تولیدی فرق چندانی با هم ندارند بلکه کیفیت هادی و تکنولوژی به کار رفته در تولید سیم و کابل است که سبب تمایز محصول مرغوب و باکیفیت از محصول بیکیفیت میشود. فرایند عملآوری دستگاه و مقدار هادی مصرف شده در سیم و کابل است که تاثیر ویژهای بر مرغوبیت سیم دارد، اگر دستگاه سازنده خوب کار نکند و مقدار هادی نیز کمتر از استاندارد باشد، پس از گذشت زمان به مرور سیم و کابل ترک میخورد. برخی از دستگاههای ساخت ایران استاندارد هستند اما اکثر دستگاههایی که واحدهای تولیدی متفرقه سیم و کابل از آن استفاده میکنند از دستگاههای بیکیفیت داخلی است. دستگاههای ما بهروز اروپایی هستند، از دستگاههای مجموعه ما در اروپا بیشتر از 5 دستگاه وجود ندارد. از خدمات پس از فروش شرکتهای فروشنده میتوانیم استفاده کنیم، اما متاسفانه به دلیل تحریمها امکان ارتقاء و اضافه کردن قطعهای را به دستگاه نداریم. از لحاظ کیفیت ما در حد تولیدات جهانی هستیم و میتوانیم بهراحتی با آنها رقابت کنیم. اگر بحث قیمت بالای مواد اولیه نباشد، تولیدکننده داخلی هیچ چیزی از تولیدکننده خارجی کم ندارد.
مدیرعامل شرکت سیم و کابل مغان با بیان اینکه ایمنی در تولید سی و کابل بالا است، گفت: متاسفانه دولت آنقدر درگیر دعواهای داخلی است که هیچگونه طرح تشویقی برای ارتقای سطح دانش در کشور ارائه نکرده است، دورههایی هم که برگزار میکند بازدهای لازم را ندارد و کاربردی نیست.
سوء استفاده از برندهای ایرانی در بازارهای خارجی
ابراهیمیان با بیان اینکه محصول شرکت سیم و کابل مغان برند مطرحی در کشور افغانستان است، اظهار کرد: متاسفانه از نام برند شرکت ما در کشور افغانستان نیز سوءاستفاده شده و آنها سیم و کابلی با برند ما با اضافه کردن پسوند افغانستان تولید میکنند. حتی در پاکستان نیز برخی محصولات سیم و کابل تولیدی خود را با آرم و نام کشور ما به فروش میرسانند. به لحاظ قیمت این محصولات تقلبی ارزانتر از سیم وکابلهای تولیدی مجموعه ما هستند.
وی درخصوص اینکه عکسالعملی در برابر متخلفین و تولیدکنندگان محصولات تقلبی نداریم، ادامه داد: در کشور خودمان نیز از برند ما سوءاستفادههایی میشود، اما ما به جای اینکه برای شکایت و پیگیری تخلف آن واحدهای متخلف وقت بگذاریم به روی کار و تولید محصول باکیفیت تمرکز کردهایم.
تحریمها صادرات را کاهش داده است
مدیرعامل شرکت سیم و کابل مغان با عنوان اینکه میزان صادرات نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است، بیان کرد: در گذشته به کشورهای آسیای میانه و کشور سریلانکا نیز سیم و کابل صادر میکردیم که فعلا به دلیل تحریمها متوقف شده است؛ همچنین صادرات به کشور عمان نیز کاهش چشمگیری داشته است، در حال حاضر به غیر از عمان به کشورهای ترکمنستان، عراق و افغانستان سیم و کابل صادر میکنیم که نسبت به سالهای گذشته وضعیت صادرات به این کشورها هم تغییر کرده است.
ابراهیمیان با بیان اینکه 40 تا 50 درصد سیم وکابل تولیدی شرکت مغان صادر میشود، ادامه داد: حدود 53 هزار تن ظرفیت تولید داریم اما 11 هزار تن تولید میکنیم یعنی نمیتوانیم از تمام ظرفیت خود برای تولید سیم و کابل استفاده کنیم. برای تولید این سیمها مفتول مس را از بورس میخریم اما گرانول مورد نیاز مجموعه را در داخل شرکت تولید میکنیم.
انتهای پیام//