طلا از دیرباز بهدلیل سودآوری و حاشیه زیان کمتر، در میان فعالان اقتصادی به عنوان یک دارایی امن شناخته میشود. این جایگاه تحت تاثیر عوامل متعدد اقتصادی در یک ماه گذشته دستخوش فراز و نشیبهای فراوان شده است. بهطوری که در پی تداوم افت ارزش این فلز قیمتی، سرمایهگذاری در بخشهای دیگر اهمیت بیشتری در میان سرمایهگذاران پیدا کرده است.
به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی «فلزات آنلاین» مهمترین خبر در حوزه فلزات گرانبها در تاریخ 18 مارس به فلز پالادیوم مربوط بود؛ همانطور که در نمودار 1 مشاهده میشود، بهدنبال تداوم کمبود عرضه، روند افزایش قیمت این فلز تا پایان هفته ادامه یافت و با رقم 1،604 دلار در هر اونس رکورد جدیدی ثبت کرد. ارزش هر اونس طلا نیز در این هفته افزایش یافت و با رقم 1،311 دلار و 30 سنت در پایان هفته معامله شد. ابلاغ سیاستهای پولی جدید از سوی فدرال رزرو آمریکا در راستای تضعیف شاخص دلار، از جمله مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در این هفته بود.
در هفته پایانی ماه مارس، انتشار گزارش افت نرخ رشد اقتصادی آمریکا همراه با کاهش تولید در اتحادیه اروپا سبب فروش سهام از سوی فعالان اقتصادی و گرایش آنها به بازار فلزات گرانبها شد که در پی آن قیمت طلا افزایش یافت. اما این روند در اواسط هفته متوقف شده و با بروز فراز و نشیبهای فراوان در بازار این فلز، قیمت طلا دچار نوسان شد. در نهایت با اتمام هفته، بهدنبال تقویت شاخص دلار، قیمت طلا با رقم 1،295 دلار و 40 سنت در هر اونس به کمترین میزان نسبت به فصل گذشته رسید. این در حالی بود که روند نزولی قیمت پالادیوم همچنان ادامه یافت.
با تداوم افت قیمت در بازار طلا و بهبود بازارسهام شرکتها در بورس، طلا از فهرست داراییهای امن سرمایهگذاران خط خورد.
در ابتدای هفته نخست ماه آوریل علی رغم افت شاخص دلار، بهبود چشمانداز تجارت جهانی سبب تمرکز مجدد فعالان بخش اقتصادی بر سرمایهگذاری در بورس کالا شد و قیمت طلا افت پیدا کرد. در اواسط این هفته با تداوم تضعیف شاخص دلار، قیمت طلا به ثبات رسید. نهایتا در پایان هفته بهدنبال افزایش احتمال دستیابی به توافق بین چین و آمریکا و رشد شاخص دلار، قیمت طلا کاهش یافته و رقم 1،288 دلار و 45 سنت برای هر اونس به ثبت رسید. قیمت پلاتین و نقره رشد کرد و بهترتیب معادل 903 دلار و 15 دلار و 20 سنت شد.
در آخرین هفته مورد بررسی، شاخص دلار تضعیف شد و بهدنبال توقف سرمایهگذاری در بورس کالا قیمت جهانی طلا افزایش یافت. افزایش تقاضا در چین و وقوع درگیری در لیبی و کاهش موجودی طلا در صندوق سرمایهگذاری SPDR Gold Trust نیز از سایر عوامل افزایش قیمت طلا در این هفته بودند. گفتنی است، قیمت طلا در این هفته نیز طی یک روند نوسانی نهایتا افت کرد و به رقم 1،285 دلار و 65 سنت در هر اونس رسید که مهمترین دلیل آن رونق رشد اقتصادی و افزایش تمایل به سرمایهگذاری در بورس کالا در پی افزایش احتمال به نتیجه رسیدن گفتوگوها بین آمریکا و چین، افزایش نرخ اشتغال در آمریکا، رشد صادرات چین و بهبود آمار تولید صنعتی در اتحادیه اروپا عنوان شد. لازم به ذکر است نقره در انتهای این هفته با افت 3 درصدی نسبت به انتهای هفته اول مورد بررسی با رقم 14 دلار و 94 سنت بهازای هر اونس معامله شد. قیمت پالادیوم نیز در همین بازه زمانی با افت 12 درصدی روند کاهشی خود را ادامه داد.
