قیمت طلا در نیمه دوم ماه آوریل و ماه مِی بهدلیل تنشهای تجاری میان چین و ایالات متحده، تصمیمات بانکی آمریکا مبنی بر عدم تغییر نرخ بهره، تغییر شاخص دلار و ارزش سهام بازار آمریکا دستخوش فراز و نشیبهایی شد که در نهایت با تداوم درگیریهای تجاری قیمت طلا افزایش یافت.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» در میان فلزات گرانبها از اواسط ماه آوریل تا انتهای ماه مِی، پلاتین بیشترین کاهش قیمت را تجربه کرده است. قیمت طلا با توجه به عدم حصول توافق تجاری میان ایالات متحده و چین روند صعودی در پیش گرفته است. نمودار 1، قیمت فلزات گرانبها را در بورس لندن را از نیمه دوم ماه آوریل تا پایان ماه مِی بهتصویر میکشد. همانطور که در نمودار 1 مشاهده میشود، طی هفته منتهی به 21 آوریل، باتوجه به افت شاخص دلار قیمت طلا افت کرد و در انتهای هفته به ثبات رسید و در انتها هفته به قیمت 1،275 دلار و 70 سنت در هر اونس معامله شد. این در حالی است که قیمت پلاتین و پالادیوم در انتهای هفته افزایش یافت. قرارداد 3 ماهه طلا در بورس آتی شانگهای در 16 آوریل طرفدار نداشت و معامله نشد و افت قیمت در این روز، صرفا ناشی از اختلاف نرخ تسعیر یوان به دلار بوده است. همچنین افزایش تمایل به سرمایهگذاری در بورس در پی رشد اقتصادی آلمان و چین همزمان با افت قیمت در بازار فلزات گرانبها موجب بروز نگرانی در میان فعالان این حوزه شد.

در هفته منتهی به 28 آوریل، آغاز هفته با تعطیلی بازار اروپا همراه بود و در 23 آوریل قیمت هر اونس طلا به کمترین میزان از پایان سال گذشته میلادی رسید و به قیمت 1269 دلار و 50 سنت در هر اونس معامله شد. علت آن تقویت شاخص دلار و شاخص S&P 500 و رشد بازار سهام در آسیا عنوان شده است. در 24 و 25 آوریل علیرغم افزایش شاخص دلار قیمت طلا بهدلیل افزایش سهام در بازار امریکا افزایش یافت. این روند افزایش تا انتهای هفته ادامه داشت و این امر در حالی اتفاق افتاد که ارزش سهام در بازارهای آسیا پیش از انتشار گزارش عملکرد اقتصادی با سقوط مواجه شد. تضعیف شاخص دلار در انتهای هفته عامل مشوق این رشد قیمت بود و قیمت طلا به 1،284 دلار و 20 سنت در هر اونس رسید. قیمت سایر فلزات گرانبها که در آغاز هفته با کاهش مواجه شده بود در انتهای هفته افزایش یافت و در این میان قیمت نقره نوسانات کمتری را تجربه کرد.
هفته منتهی به 5 مِی، در ابتدای هفته رشد ارزش سهام در بازار آمریکا عامل بازدارنده رشد قیمت طلا بود و قیمت طلا کاهش یافت اما در پی ثبت رکورد جدیدی برای شاخص S&P 500 در 30 آوریل قیمت طلا افزایش یافت و با واکنش بازار به کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا بر ذخایر مازاد، این افزایش ادامه داشت. اما با کاهش شاخص دلار و گزارش افت عملکرد اقتصادی آمریکا همراه با عدم تغییر نرخ بهره از سوی فدرال رزرو و سایر بانکهای مرکزی در اواخر هفته قیمت طلا کاهش یافت و به 1،278 دلار و 55 سنت در هر اونس رسید. همچنین قیمت پلاتین، پالادیوم و نقره هم در این هفته افت زیادی داشت.
هفته منتهی به 12 مِی، با ثبات قیمت طلا و سایر فلزات گرانبها آغاز شد اما با تهدید مجدد ترامپ بر افزایش تعرفههای تجاری بر واردات کالاهای چینی، تنشها شدت گرفت و سرمایهگذاران به داراییهای امنتر روی آوردند و این امر باعث افزایش قیمت طلا شد و این روند تا پایان هفته ادامه یافت و قیمت طلا به 1،287 دلار و 10 سنت در هر اونس رسید. قیمت پلاتین، پالادیوم و نقره در این هفته نوسانات زیادی را تجربه کرد.
در هفته منتهی به 19 مِی، تضعیف ارزش دلار، بازدهی کم اوراق و بازار سهام و بالا گرفتن تنشهای تجاری میان چین و ایالات متحده، همگی عوامل رشد قیمت طلا بود؛ اما باوجود تنشهای تجاری موجود با تقویت شاخص دلار در 16 و 17 آوریل قیمت طلا کاهش پیدا کرد و به قیمت 1،280 دلار و 80 سنت در هر اونس رسید.
در آغاز هفته منتهی به 26 مِی، قیمت طلا در نتیجه گرایش سرمایهگذاران به بازار دلار آمریکا بهعنوان سرمایه امن ترجیحی افت کرد و در پی تقویت ارزش دلار و کاهش ریسک سرمایهگذاری در بازارهای سهام، از تقاضای طلا در بازار جهانی کاسته شد. در 23 و 24 مِی با کاهش شاخص دلار قیمت طلا افزایش یافت اما در انتهای هفته با بهبود وضعیت بازارهای سهام، قیمت طلا در بازار فلزات گرانبهای لندن افت پیدا کرد و هر اونس طلا با قیمت 1،282 دلار و 50 سنت معامله شد. در این هفته قیمت پلاتین با افت همراه بود.
در آغاز هفته پایانی ماه مِی، با ایجاد عدم قطعیتهای سیاسی در اروپا و تشدید تنشهای تجاری میان چین و ایالات متحده، ارزش دلار تقویت شد و افت تقاضا و قیمت در بازار طلا را بهدنبال داشت. اما در ادامه هفته با تشدید نگرانی سرمایهگذاران نسبت به رکود اقتصاد جهانی تحت تاثیر اصطکاک تجاری چین و ایالات متحده و انتشار کاهش بازدهی اوراق خرانه آمریکا به حداقل خود از سپتامبر 2017 تاکنون، بازار طلا رشد نسبی داشت و قیمت طلا در پی وخیمتر شدن تنشهای تجاری ایالات متحده با ورود مکزیک به لیست اعمال تعرفههای وارداتی ترامپ در انتهای هفته به 1،295 دلار و 55 سنت در هر اونس رسید. در این هفته قیمت پلاتین کاهش، پالادیوم افزایش و نقره هم تغییر اندکی داشت.
انتظار میرود با تداوم تنشهای تجاری میان چین و ایالات متحده، ورود مکزیک به لیست اعمال تحریمهای وارداتی ترامپ و احتمال تضعیف نسبی شاخص ارزش دلار با استفاده اهرمی چین از اوراق بدهی آمریکا، بازار شاهد افزایش قیمت طلا در روزهای پیش رو باشد. گفتنی است که چین، بیشترین حجم از اوراق بدهی آمریکا را در دست دارد؛ بهبیان دیگر، چین، بزرگترین طلبکار ایالات متحده است که میتواند از این اهرم برای تشدید بیشتر تنشهای تجاری استفاده کند.
انتهای پیام//