آنتیموان فلز باارزشی است که در صنایع الکترونیک، ساخت آلیاژهای مقاوم به خوردگی و فرسودگی، باطریسازی، صنایع الکترونیک و .... کاربرد دارد. چین طی سال 2018 سهم 70 درصدی از تولید معدنی این فلز را به خود اختصاص داد. روسیه نیز بیشترین صادرات آنتیموان را برای خود ثبت کرد.
پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، در این گزارش به بررسی عملکرد بزرگترین تولیدکنندگان معدنی و صادرکنندگان آنتیموان در سال 2018 پرداخته است. بزرگترین تولیدکنندگان آنتیموان از منابع معدنی در سال 2018 کشورهای چین، روسیه، تاجیکستان، استرالیا، بولیوی، ترکیه، برمه، قزاقستان، ایران، لائوس و ویتنام بودند. کشورهای روسیه، تاجیکستان، استرلیا، میانمار، ترکیه، پرو، تایلند، مراکش، بولیوی، چین و زیمباوه نیز در رده بزرگترین صادرکنندگان این محصول قرار گرفتند. این فلز با ارزش در صنایع مختلفی همچون الکترونیک (دیود و LED)، پتروشیمی، نساجی، شیمیایی، رنگ، داروسازی، باطری سازی و همچنین برای ساخت آلیاژهای مقاوم در برابر خوردگی و فرسودگی کاربرد دارد. باید خاطرنشان ساخت این فلز در کشورهای توسعهیافته کاربرد بیشتری دارد.
کشورهای روسیه، تاجیکستان، استرلیا، ترکیه، بولیوی و چین از بزرگترین تولیدکنندگان آنتیموان از منابع معدنی هستند و بخش عمدهای از محصول خود را صادر میکنند. روسیه بهعنوان دومین تولیدکننده بزرگ این محصول معدنی در سال 2018 شناخته شد و سهم 10 درصدی از تولید دنیا را در اختیار دارد. این کشور در سال گذشته، بیش از 36 درصد صادرات کانیهای حاوی آنتیموان در دنیا را تامین کرد.
چین 70 درصد تولید جهانی آنتیموان از منابع معدنی را در اختیار دارد. این کشور تنها 2 درصد از صادرات این محصول معدنی را در دنیا به خود اختصاص داده است. تاجیکستان در کنار روسیه در جایگاه دومین تولیدکننده این محصول بود و بهعنوان سومین صادرکننده آنتیموان شناخته شد. این کشور 10 درصد تولید آنتیموان دنیا از منابع معدنی را به خود اختصاص داد. همچنین 32 درصد از صادرات این محصول در دنیا توسط این کشور انجام شد.
استرلیا بیش از 8 درصد نیاز بازارهای جهانی را به این فلز تامین کرد. گفتنی است استرلیا بهعنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ آنتیموان دنیا، تنها 2 درصد از تولید معدنی این فلز را بر عهده دارد.
بولیوی در جایگاه پنجمین تولیدکننده بزرگ آنتیموان در دنیا قرار داشت. این کشور نزدیک به 2 درصد از تولید آنتیموان از منابع معدنی را در اختیار دارد. همزمان کمی بیش از 2 درصد صادرات محصول مورد بحث را برای خود ثبت کرده است.
همانطور که نمودار 1 مشاهده میشود چین طی سالهای مورد بررسی همواره بهعنوان بزرگترین تولیدکننده معدنی محصول شناخته شده است. در سالهای اخیر کمی از میزان تولید چین کاسته شده است. با این وجود این کشور در سال 2018 همچنان بهعنوان بزرگترین تولیدکننده آنتیموان جهانی شناخته شد. تولید آنتیموان این کشور بیش از 70 درصد تولید معدنی دنیا را تشکیل داد. روند نزولی تولید این کشور را باید به روند کاهشی قیمت این فلز و استانداردهای سختگیرانه محیط زیستی چین نسبت داد. بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ این کشور از حجم تولید خود کاستهاند؛ تولیدکنندگان کوچک نیز دست از کار کشیدهاند. تولیدکنندگان آنتیموان در استانهای هونان، یوننان و گویژو نیز با رعایت استانداردهای محیط زیستی، تولید خود را حفظ کردهاند.
میزان تولید آنتیموان تاجیکستان نیز از سال 2014 تا 2015 رشد قابل توجهی داشته و از 768 تن به 3 هزار و 840 تن رسیده است. حجم تولید این محصول در سال 2016 نیز رشد فزایندهای را تجربه کرده و 6 هزار و 720 تن رسیده و طی 3 سال اخیر ثابت مانده است.


انتهای پیام//