تولید کاتد و کنسانتره شرکت ملی صنایع مس ایران نسبت به دوره مشابه سال قبل تغییرات اندکی داشته است. در میان محصولات این شرکت مفتول بیشترین نوسان را در میزان تولید و فروش داشته است. فروش کنسانتره این شرکت، پس از کاهش شدید ناشی از مشکلات تحریم، به مسیر عادی خود برگشته است.
بهگزارش پایگاه خبری- تحلیلی «فلزات آنلاین» تولید کنسانتره و کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران در 6 ماهه نخست سال جاری در مقایسه با 6 ماهه ماقبل خود با افزایش اندکی روبهرو بوده است، تولید کاتد برخلاف کنسانتره که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با کاهش اندک داشته، در قیاس با این دوره نیز نشاندهنده رشد است. فروش کنسانتره در 6 ماهه نخست سال جاری پس از وقفه ایجاد شده در فروش طی 6 ماهه دوم سال 1397، به روال عادی بازگشته و رشد خوبی را نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است. فروش کاتد نیز نشاندهنده روند صعودی نسبت به هر دو دوره مورد قیاس است. میزان تولید و فروش این محصولات طی این دوره، با دوره 6 ماهه قبلی و همچنین دوره مشابه سال قبل مقایسه شد که نتایج آن در نمودار 1 قابل مشاهده است.

تولید کنسانتره و کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران در 6 ماهه نخست سال 1398 بهترتیب برابر با حدود 594 و 133 هزار تن بوده است. در زمینه تولید این دو محصول طی دورههای مورد بررسی عملکرد نسبتا یکنواختی مشاهده میشود. تولید کنسانتره در 6 ماهه نخست سال 1398، حدود 11 هزار تن بیش از تولید شش ماهه پیش از آن است؛ هرچند نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش اندک حدود 2.5 هزار تنی در میزان تولید رخ داده است. کاتد نیز در 6 ماهه نخست سال جاری تولیدی تقریبا مساوی با 6 ماه قبل داشته اما کنسانتره نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش حدود 16 هزار تنی تولید را تجربه کرده است.
مفتول روند متفاوتی را نسبت به دو محصول ذکر شده طی کرده است. تولید مفتول در 6 ماهه نخست سال 1398 نسبت به 6 ماهه قبل از خود نزدیک به هشت هزار تن یعنی بالغ بر 58 درصد کاهش داشته است. این میزان کاهش نسبت به دوره مشابه سال قبل به مراتب بیشتر نیز بوده است، بررسی این دوره شش ماهه با مدت مشابه سال قبل حاکی از کاهش بیش از 13 هزار تنی، یعنی حدود 71 درصدی تولید مفتول شرکت ملی صنایع مس است. تولید مفتول بهدلیل کاهش تقاضا در بورس و جلوگیری از افزایش موجودی انبار کاهش یافت. بخشی از این کاهش شدید مربوط به جهش نرخ تسعیر ارز در سال 1397 میشود، چرا که باعث ایجاد اختلاف در قیمت محصولات در بورس کالا و بازار آزاد و نهایتا افزایش کاذب تقاضای مفتول شد. در نیمه دوم سال 1397، قیمتگذاری محصولات مسی بر اساس ارز نیمایی باعث تعدیل تقاضای مفتول و بازگشت آن به سطوح واقعی و در نتیجه کاهش تولید مفتول شرکت ملی صنایع مس شد.
فروش کنسانتره در شش ماهه نخست سال 1398 حدود 120 هزار تن بوده است. این در حالی است که فروش در 6 ماهه پیش از آن تنها حدود 1،700 تن بوده است. مشکلات مربوط به تحریمها و نقلوانتقالات مالی از جمله علل اصلی کاهش شدید فروش در 6 ماهه دوم سال 1397 بوده است. حصول موفقیت شرکت ملی صنایع مس در فروش صادراتی طی نیمه نخست سال جاری مشهود است، چرا که فروش کنسانتره افزایش حدود 30 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. با توجه به کاهش حدود 30 هزار تنی موجودی انبار کنسانتره این شرکت و همچنین مقایسه بین میزان تولید و فروش کنسانتره و همچنین تولید کاتد، استنباط میشود که رشد فروش از محل موجودی انبار شرکت انجام شده است.
فروش کاتد نسبت به کنسانتره طی دورههای مورد بررسی، نوسان کمتری داشته است. شرکت مس در 6 ماهه نخست سال 1398 حدود 103 هزار تن کاتد مس به فروش رسانده است؛ حدود 33 درصد بیش از 6 ماهه قبلی و حدود 12 درصد بیش از دوره مشابه سال قبل. افزایش فروش کاتد در 6 ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، تقریبا برابر با افزایش تولید کاتد در این دوره بوده است. لذا افزایش فروش کاتد بهدلیل افزایش تولید آن رخ داده است. فروش مفتول نیز در این دوره حدود 7.7 هزار تن بوده است، که در مقیاس با دوره شش ماهه قبلی و دوره مشابه سال قبل کاهش به ترتیب 40 و 53 درصدی در فروش داشته است، همانطور که ذکر شد این کاهش فروش ناشی از افزایش کاذب تقاضا طی نیمه نخست 1397 در بورس کالا بوده است.
انتهای پیام//