مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در جریان بازدید از طرح توسعه ذوب خاتونآباد و طرحهای توسعه مجتمع مس سرچشمه گفت: تا چند روز آینده، طرح توسعه ذوب و کارخانه اکسیژن خاتونآباد به مرحله بهرهبرداری آزمایشی میرسد و آماده تولید 120 هزار تن مس آندی خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از مس پرس، اردشیر سعدمحمدی با بیان اینکه بهطورقطع بهرهبرداری از این طرح، کار بزرگی است که در قریب به چهار ماه صورت گرفت و باعث میشود که ظرفیت ذوب مس در استان کرمان به 400 هزار تن برسد، گفت: با انجام این طرح توسعهای و برای رسیدن به ظرفیت اسمی ذوب در کشور، به یک میلیون و 700 هزار تن کنسانتره مس نیاز داریم؛ از اینرو تولید کنسانتره، یک استراتژی خاص و ویژه برای شرکت مس محسوب میشود.
سعدمحمدی تأکید کرد: برای تحقق این استراتژی و با توجه به افزایش ذخیره معدن مس میدوک، فاز 2 تغلیظ میدوک با ظرفیت تولید 150 هزار تن کنسانتره باید عملیاتی شود و امیدواریم تا سال 1402 بتوانیم این طرح را به اتمام برسانیم.
به گفته مدیرعامل شرکت مس، راهاندازی کارخانه تغلیظ معدن مس درآلو در سال آینده، تغلیظ درهزار تا سال 1400 و کارخانه تغلیظ سونگون، از دیگر برنامههای عملیاتی شرکت مس برای تحقق استراتژی افزایش ظرفیت کنسانتره است که با بهرهبرداری از آنها در مجموع 600 هزار تن به ظرفیت کنسانتره کشور افزوده میشود.
سعدمحمدی با اشاره به ارزش سودآوری بالای کارخانجات تغلیظ گفت: با راهاندازی این طرحها بین 6 تا 7 هزار میلیارد تومان گردش مالی برای شرکت مس ایجاد میشود.
وی تصریح کرد: برای جبران بخش دیگری از کنسانتره مورد نیاز کشور، برنامه فعالسازی معادن کوچک مس در دستور کار قرار دارد که امیدواریم با این برنامهها اهداف شرکت مس در افق برنامه ششم توسعه را محقق کنیم.
سعدمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود به راهاندازی کارخانه اسیدسولفوریک خاتونآباد با ظرفیت 600 هزار تن در سال اشاره کرد و اظهار داشت: با بهرهبرداری کامل از این طرح در کنار طرح اسیدسولفوریک مجتمع مس سرچشمه که در جریان سفر اخیر رئیسجمهور محترم به استان کرمان افتتاح شد، علاوه بر دستیابی به اهداف زیستمحیطی و سبز شدن صنعت مس، ظرفیت تولید اسید در کشور به بیش از یک میلیون تن میرسد.
وی با بیان اینکه برنامهریزیهای لازم برای ایجاد ارزشافزوده در اسید سولفوریک صورت گرفته است گفت: بخشی از اسید تولیدی در داخل و بخش دیگری از طریق زیرساختهای صادراتی که در بندرعباس ایجاد شده است به کشورهای متقاضی صادر میشود.
مدیرعامل شرکت مس گفت: همچنین با توجه به اینکه کود فسفاته برای کشور یک نیاز ضروری محسوب میشود برنامهریزی برای تولید کود فسفاته توسط بخش خصوصی در دست مذاکره است.
در ادامه، مدیرعامل شرکت مس گفت: در طول هشت ماهه نخست سالجاری موفق به فروش بیش از 13 هزار میلیارد تومانی شدیم.
سعدمحمدی تأکید کرد: در کنار همه موفقیتهایی که در سال جاری بهدست آوردیم، نخستین هدف کوتاهمدت و فوری ما تبدیلشدن به برترین شرکت صنعتی و معدنی کشور در بازار سرمایه است که امیدواریم با تلاش و همدلی تمامی کارکنان و احترام به خرد جمعی، به این هدف دست یابیم.
انتهای پیام//