تعداد کثیری از تولیدکنندگان در و پنجره و نما و همچنین فعالان و کارشناسان این حوزه، طی مراسمی گردهم آمدند و درباره مسائل و مشکلات صنعت در و پنجره گفتوگو و تصمیمگیری کردند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، انجمن تولیدکنندگان در و پنجره و نما، هفته گذشته جلسهای را با حضور صاحب نظران، افراد پیشکسوت و با تجربه به منظور همفکری و ارائه پیشنهادات کاربردی برای بهبود شرایط تولید در کشور، برگزار کرد که در آن، تولیدکنندگان نظرات خود را پیرامون مشکلاتی که در صنعت در و پنجره وجود دارد، مطرح کردند و راهحلهایی را در زمینه برطرف کردن چالشهای موجود ارائه دادند.
در این گردهمایی، حاضرین در مورد تقویت کارگروههای فعالی که در انجمن تبیین شده است و به اعضا مشاوره و خدمات حقوقی و آموزشی و... ارائه میدهند، پیشنهاداتی را مطرح کردند. هشت کارگروه تخصصی در موضوعات مختلف تعریف شده و هر کارگروه اهداف، چشمانداز و موضوعات اصلی مربوط به سیاستهای خود را تدوین کرده است که برای رسیدن به این اهداف و چشماندازهای تبیین شده، تنها حمایت و حضور تولیدکنندگان را برای برگزاری جلسات به صورت مداوم میطلبد. این هشت کارگروه اصلی شامل کارگروههای «آموزش»، «استاندارد»، «امور حقوقی»، «ارتباط با نهادها و ارگانهای دولتی»، «ارتباط با کارفرمایان»، «اعضا و بانک اطلاعات»، «بازاریابی، تبلیغات و روابط عمومی» و «مالی و بودجه» است.
در این همایش، نمایندگان شرکتهای آلومات، اسپیرال، آلومینیوم میهن کار، سایتال ساخت، پنجره دیبا، والاد، پنجره نما نیکان، فرا پیشتاز هونام، توری کاشان، رایمند تجارت مرز، مانا ساختار مسلط، پرشین پوشش زرین، ارتاخه بنای پارس، نیکان، کیانیت، ایران قدر شقایق، توسعه ابنیه یکان، شیشه ایمنی شرق، پرسان صنعت آریا، پنجره آسا، ویرا کاوش نما، هونام ابزار نوین، اروم آلیاژ، آتیه نمابناسازان، افتخار صنعت نما، آلومینیوم البرز و آلومینیوم مازندران حضور داشتند.
گفتنی است، در این نشست تخصصی، در مورد مشخص کردن استانداردهای ضروری که تمام تولیدکنندگان باید آن را رعایت کنند، نظراتی مطرح شد که برخی از تولیدکنندگان عقیده داشتند استانداردسازی محصولات، هزینه مضاعفی را برای تولیدکنندگان به همراه دارد که اجرای این موضوع در شرایط رکود اقتصادی کشور، امکانپذیر نیست و مطئمنا از سوی بسیاری از تولیدکنندگان کوچک رعایت نمیشود؛ البته بیشتر تولیدکنندگان با این نظر مخالف بودند و اعتقاد داشتند که این هزینهای است که تمام شرکتها باید پرداخت کنند و جز الزامات اساسی تولید به شمار میآید.
در این همایش، در خصوص درجهبندی یا رتبهبندی شرکتهای تولیدکننده در و پنجره نیز بحثهایی مطرح شد که در این زمینه، عدهای باور داشتند انجام چنین اقدامی میتواند موجب افزایش سطح کیفی محصولات تولیدی در کارخانهها شود. درنتیجه، پردازش کارخانهها با سهولت بیشتری انجام خواهد شد که البته اعضای هیئت مدیره انجمن در و پنجره و نما به دلیل تجربهای که در زمینه رتبهبندی شرکتهای در و پنجره دارند، مخالف اجرای این طرح بودند و آن را در شرایط فعلی تنها موجب کاهش تعداد اعضا و عدم همکاری تولیدکنندگان میدانستند.
در این میان افرادی نیز بودند که به بیان مشکلات شرکتهای خودشان پرداختند؛ برای مثال، تولیدکننده و واردکنندهای عقیده داشت که ممانعت از واردات در و پنجره نمیتواند به پیشرفت و توسعه کشور کمک کند و راهکار مناسبی برای افزایش میزان فروش محصولات داخلی نیست؛ زیرا برخی پروفیلها در داخل کشور تولید نمیشود و میزان مصرف آن به اندازهای کم است که واردات آن مقرونبهصرفه نیست.
آنچه که اکثر تولیدکنندگان بر آن توافق داشتند، ایجاد شدن رقابت منفی در میان تولیدکنندگان در و پنجره است؛ به این صورت که شرکتها برای به دست آوردن قرارداد، قیمت پایینی را برای تولید و نصب در و پنجره پیشنهاد میدهند و این اقدام موجب میشوند که قیمت تمام پروفیلهای در و پنجره در کشور، سرشکن شود و همچنین کیفیت محصولات نیز کاهش یابد. در نهایت، اینگونه اقدامات موجب میشود که دیدگاه مصرفکنندگان نسبت به سفارش و کارکرد در و پنجره آلومینیومی منفی شود.
در این همایش، برخی از تولیدکنندگان عقیده داشتند که برای پیشگیری از ایجاد مشکلاتی نظیر آنچه سال گذشته، تولیدکنندگان در و پنجره به دلیل توزیع نامناسب مواد اولیه در بازار داخلی، با آن مواجه بودند، باید صندوقی را در انجمن ایجاد کرد تا بتوان از طریق آن مواد اولیه مورد نیاز را خریداری و بر اساس تدابیر و مدیریتی مناسب بین شرکتها توزیع کرد؛ البته محمدحسین فریور، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان در و پنجره ایران مطرح کرد که انجام چنین اقدامی به دلیل اینکه انجمن، یک نهاد مشاورهای و آموزشی است، در خصوص انجام اقدامات مالی با محدودیتهای قانونی مواجه است و باید در این خصوص تدابیری اندیشه شود.
انتهای پیام//