بر اساس آمارهای گمرکی منتشر شده در ماه مارس 2022، چین حدود 10 هزار تن آلومینا به روسیه صادر کرده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 90 برابر شده است.
شرکت «روسال» که برترین تولیدکننده آلومینیوم در جهان در خارج از مرزهای چین است، ارسال محمولههای آلومینا از پالایشگاه نیکولایف خود را با ظرفیت سالانه یک میلیون و 75 هزار تن در نزدیکی بندر میکولایف در اوکراین متوقف کرد که این امر باعث تشدید اختلالات در بازار آلومینا و آلومینیوم شده است.
تولید جهانی آلومینا در ماه دسامبر سال ۲۰۲۱، به ۱۱ میلیون و 629 هزار تن رسید و در نهایت تولید جهانی آلومینا در سال ۲۰۲۱، به ۱۳۸ میلیون و122 هزار تن ثبت و همچنین تولید روزانه آلومینا نیز در ماه دسامبر ۳۷۵ هزار و یک تن اعلام شد.
امروز چهارشنبه 28 مهر ماه، 75 تن هیدروکسید آلومینیوم شرکت آلومینای ایران در تالار مچینگ بورس کالا معامله شد.
محمد آقاجانلو، معاون صنایع معدنی ایمیدرو
محمد آقاجانلو، مدیر صنایع معدنی ایمیدرو در خصوص دلایل تاخیر در افتتاح کارخانه تولید آلومینا در گفتوگو با فلزات آنلاین گفت: دلایل بسیار متعددی برای طولانی شدن طرح استحصال آلومینا در لامرد وجود دارد و این طرح باید بسیار زودتر از این آغاز بهکار میکرد. با این حال جای بسی خوشحالی دارد که کشور ما گامهای اساسی برای تامین مواد اولیه زنجیره آلومینیوم برداشته است.
روند تغییرات قیمت مواد اولیه صنعت آلومینیوم طی سالهای گذشته
سیاستها و برنامههای چین بهعنوان بزرگترین تولیدکننده فلزات اساسی جهان، همواره تأثیر بزرگی در ساختار هزینههای تولید هر صنعتی دارد. در این بین، قیمت بسیاری از مواد اولیه صنعت آلومینیوم نیز که تحت تأثیر برنامههای این کشور تغییر کرده و سبب تغییراتی در ساختار هزینه تولید جهانی این صنعت شده است.
قیمت جهانی آلومینا؛ وابسته به واردات چین
قیمت آلومینا اصلیترین ماده اولیه تولید آلومینیوم، طی 7 سال گذشته، دستخوش تغییر شده است. با این حال، این تغییرات بهگونهای رقم خورد که متوسط سهم هزینه تأمین آلومینا برای واحدهای ذوب در سالهای 2011 و 2017 تقریبا یکسان برآورد شد. درحالی که تا پیش از سال 2017، قیمت آلومینا روندی نزولی را طی میکرد.
تغییرات حاشیه سود پالایشگاههای آلومینا در سالهای گذشته
تغییرات هزینههای تولید آلومینا همراه با تغییرات قیمت آن در بازار، حاشیه سود بسیاری از پالایشگاههای آلومینا را در سطح جهان تحت تأثیر قرار داد. این امر سبب شد تا در سال 2016، درصد ظرفیتهای سودآور در این حوزه به حداقل خود طی 6 سال گذشته برسد. با این حال، افزایش قیمت فروش آلومینا در سال 2017 با عامل حمایتکننده رشد قیمت آلومینیوم و تعلیق بخشی از ظرفیتها در چین، که بیشتر از افزایش هزینههای تولید بود، دوباره سودآوری را در این حلقه از زنجیره تأمین افزایش داد.
روند تغییر هزینههای تولید آلومینا طی سالهای گذشته
بررسی تغییرات قیمت تمامشده آلومینا با تغییرات قیمت مهمترین مؤلفههای هزینهای، همبستگی بیشتر قیمت تمامشده آلومینا را با قیمت زغالسنگ نشان میدهد. با توجه به وابستگی قیمت سود سوزآور به انرژی و همچنین سهم هزینه مستقیم انرژی در قیمت تمامشده آلومینا، میتوان اذعان کرد که قیمت تمامشده آلومینا وابستگی زیادی به انرژی دارد. با در نظر گرفتن سهم قابل توجه زغالسنگ در تولید انرژی در جهان، ارتباط تغییرات قیمت تمامشده آلومینا با زغالسنگ دور از انتظار نیست.
انرژی از 2 طریق مستقیم و غیرمستقیم در قیمت تمامشده آلومینا تأثیر میگذارد
در طول سالهای گذشته، حاملهای انرژی و سود سوزآور و برخی از مهمترین فاکتورهای هزینه در قیمت تمامشده آلومینا، بیشترین تغییرات را داشتهاند. همین امر سبب شد تا سهم آنها از تعیین قیمت تمامشده آلومینا بیش از سایر عوامل دستخوش تغییر شود. در این بین، انرژی نهتنها تأثیری مستقیم بر قیمت تمامشده آلومینا دارد، بلکه در قیمت سود سوزآور نیز تأثیرگذار است. از این رو، شاید انرژی را بتوان مهمترین مؤلفه هزینهای در تولید آلومینا نامید.
تغییر ساختار هزینههای تولید آلومینا
با توجه به نحوه تولید آلومینا از بوکسیت که عمدتا به روش بایر انجام میشود، علاوه بر بوکسیت که اصلیترین ماده اولیه تولید آلومینا است، انرژی و سود سوزآور نیز در تعیین قیمت تمامشده این محصول نقش مهمی را ایفا میکنند. بررسی تغییرات قیمت این مؤلفهها در طی سالهای گذشته نشان میدهد که با تغییر قیمت تأمین آنها، سهم آنها نیز در ساختار هزینه تولید آلومینا دستخوش تغییر شده است.
واردات آلومینای خاورمیانه در سال 2018
یکی از مهمترین مناطق تولید آلومینیوم جهان خاورمیانه است و در این میان امارات متحده عربی، بیشترین تأثیر را در کل منطقه میگذارد؛ چرا که حدود نیمی از تولیدات آلومینیوم اولیه این منطقه را در اختیار دارد. این کشور از ظرفیت پالایش آلومینای جدید خود در سال جاری بهرهبرداری خواهد کرد که این امر منجر به افت تقاضای وارداتی آن به آلومینا خواهد شد. بهدنبال این اتفاق، انتظار میرود که حدود 10 درصد از واردات کل خاورمیانه از آلومینای متالورژیکی نیز کاسته شود.
تداوم روند نزولی قیمت آلومینا
قیمت فوب آلومینا در بنادر استرالیا طی هفته گذشته با پیشنهاد قیمت خرید کمتر از سوی تولیدکنندگان آلومینیوم، همچنان به روند نزولی خود ادامه داد. در ماههای اخیر با افزایش قیمت مواد اولیه از جمله آلومینا و آندهای کربنی در کنار کاهش قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن، حاشیه سود تولیدکنندگان آلومینیوم بهشدت تحت فشار قرار گرفته است.
راه حل جدید تولیدکنندگان چینی در قبال قوانین زیستمحیطی
در ماههای اخیر که برنامههای کاهش ظرفیت آلومینیوم چین شدت گرفت، برخی از تولیدکنندگان چینی درصدد افزایش داراییهای عملیاتی خود در کشورهای خارج از چین و حتی بعضا به صرافت انتقال ظرفیتهای تولید خود به دیگر کشورها افتادند. در حالی که این سیاستها در حال افزایش است، برخی بر این اعتقاد هستند که چنین سیاستهایی آینده صنعت آلومینیوم چین را مشخص میکند.
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آهن و فولاد ارفع با حضور اعضای هیئت رئیسه در 28 ...
نخستین همایش «بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار» به همت شرکت آلومینای ایران برگزار شد. ...
مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت سنگ آهن گهرزمین با حضور 95 درصدی سهامداران در ...
اولین دوره بازدید از پروژههای شرکت میدکو در سال 1401 توسط علیاصغر پورمند، مدیرعامل میدکو، از ...
مراسم تودیع و معارفه سرپرست جدید مجتمع مس شهربابک با حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ...
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین به اتفاق معاونین و جمعی از مدیران شرکت از نقاط مختلف خط ...
کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.