مدیر کارگاه ریختهگری میرزایی گفت: شرایط تولید شمش مس طی چهار ماهه ابتدایی سال جاری همزمان با افزایش هزینههای تولید، به شدت دشوارتر از قبل شده است و حمایت دولت، تنها شرط ادامه تولید واحدهای کوچک صنعتی در این شرایط است.
مدیر کارگاه ریختهگری پیرمحمدی گفت: کاهش چشمگیر قیمت مس در بورس فلزات لندن و قطعی برق در روزهای اخیر، تولید شمش مس در کارگاههای کوچک ریختهگری را به شدت با مشکل مواجه کرده است و به نظر میرسد اگر تغییری در شرایط حاصل نشود، شاهد تعطیلی این واحدها در آینده نزدیک خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت مس کاران جوان گفت: نوسان شدید قیمت مس در بازار جهانی و رشد چشمگیر قیمت گاز در داخل، باعث شده است بسیاری از تولیدکنندگان شمش مسی ناچار به توقف تولید شوند و به نظر میرسد اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند، شاهد تعطیلی اندک فعالان این صنعت در آینده نزدیک خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت تعاونی زرند فولاد جوش گفت: افزایش قیمت گاز باعث شده است بسیاری از تولیدکنندگان شمش مسی، در آستانه تعطیلی قرار بگیرند و یا ناچار به ادامه تولید با حداقل میزان ظرفیت شوند.
مدیر عامل شرکت آرین ذوب بیان کرد:
مدیر عامل شرکت آرین ذوب تولید کننده انواع مقاطع برنجی، گفت: به دلیل اینکه مواد اولیه افزایش قیمت داشته است، تولید مقاطع برنجی به صرفه نیست و ما از ابتدای سال جاری فعالیت خود را متوقف کردیم. ظرفیت تولید ما به طور ماهیانه هزار تن در ماه بود. تا پایان اسفند با 60 درصد ظرفیت خود تولید میکردیم اما از ابتدای سال جاری نوسانات شدید و سیر نزولی قیمتها باعث شد تا ادامه راه با مشکلات فراوانی روبرو شود و ضرر زیادی متحمل شویم، در نتیجه تصمیم به توقف تولید گرفتیم.
مدیرعامل شرکت جهان شمش بیان کرد:
مدیرعامل شرکت جهان شمش، تولیدکننده بیلت و انواع مقاطع برنجی، گفت: وضعیت صنعت تولید بیلت و مقاطع برنجی بهگونهای است که نوسان قیمت این دو محصول در پی نوسانات قیمت مواد اولیه، از یک سو و تولید مقاطع بیکیفیت در کارگاههای بدون استاندارد نیز از سوی دیگر موجب شده تا نتوانیم با خیالی آسوده به تولید بپردازیم.
مدیرعامل مس نگین اصفهان مطرح کرد:
مدیرعامل مس نگین اصفهان تولیدکننده ورق، گرده و انوع ظروف مسی همچون پارچ، لیوان و قابلمه، گفت: مواد اولیه را از بازار آزاد تهیه میکنیم، برای تولید ورق مورد استفاده در ظروف مسی، نمیتوان هر نوع ضایعات مسی بکار برد و فقط باید از قراضه کابلی قرمز بدین منظور استفاده کرد.
مدیر عامل ریختهگری باقری مطرح کرد:
مدیر عامل ریختهگری باقری در مورد نحوه تولید در کارگاههای سنتی تولیدکننده شمش مس، گفت: ما برای تولید شمش از کورههای دوار استفاده میکنیم و از سربارههای مس به عنوان مواد اولیه استفاده میکنیم. برخی از تولیدکنندگان که امکان دسترسی به مواد سرد شرکت مس و یا کنسانتره دارند، این مواد را در کوره دوار ذوب میکنند. عیار مس این گونه مواد بین 30 تا 50 درصد است. مات مس سرد شده، سیاه رنگ است. پس از تکمیل ذوب، سربارهگیری میشود. پس از این مرحله شعله کوره خاموش می شود و در داخل مذاب هوا دمیده میشود تا مواد غیر مس سوخته و از بین برود. در این مرحله مس تولید میشود که در اصطلاح ما به آن مس سیلیس میگوییم. پس از سربارهگیری، مس تولید شده به شکل شمش ریختهگری میشود. سربارههای تولید شده در این مرحله سیلیس بار نامیده میشود که عیار مس آن در حدود 10 درصد است.
مدیرعامل تعاونی دانش و فن ریختهگری زنجان:
مدیرعامل تعاونی دانش و فن ریختهگری زنجان تولیدکننده شمش مس، گفت: تکنولوژی موجود در تولید شمش مس از رده خارج شده و متعلق به کشور انگستان است که بیش از چهل سال از ورود آن به کشور ما میگذرد. بر اساس این تکنولوژی، همه تولیدکنندگان داخلی با استفاده از کورههای دوار که کمترین راندمان را دارد، شمش تولید میکنند؛ متاسفانه نه تنها واحدهای تولیدی کوچک فعال در بخش خصوصی، فاقد ماشینآلات بهروز هستند، بلکه در شرکتهای بزرگ نیز از تکنولوژی بهروز و استاندارد استفاده نمیشود.
مدیرعامل شرکت زرین فلز مطرح کرد:
مدیرعامل شرکت زرین فلز، تولیدکننده مقاطع برنجی، گفت: به دلیل جایگزین شدن روش ریختهگری پیوسته برای تولید مقاطع برنجی بجای روش اکسترژن میزان تولید و مصرف بیلت برنجی کاهش یافته است. هرچند کیفیت تولیدی در این روش پایینتر است اما به دلیل هزینههای پایینتر تولید، راهحلی برای ادامه حیات در شرایط بد اقتصادی فعلی محسوب میشود.
مدیر عامل شرکت اکسید سازان روی ایرانیان:
مدیر عامل شرکت اکسید سازان روی ایرانیان اظهار داشت: ممنوعیت صادرات شمش مس، توقف خرید شمش مس از سوی شرکت مس و عدم وجود تقاضای بازار سبب شده است که فعالیت تولید و فروش شمش مس رونق چندانی نداشته باشد. وضعیت بازار هر روز بدتر از دیروز باشد.
مشاور مدیر عامل و مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران:
مشاور مدیر عامل و مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: پسماند شهری به صورت مکانیزه، هرشب توسط خودروهای شهرداری جمعآوری میشود و پس از تخلیه مخازن، این پسماندها را به ایستگاه میانی انتقال میدهند تا پس از بارگیری در سمی تریلرها به «مجتمع پردازش و دفع آرادکوه» انتقال یابد.
براساس یادداشتی از «فلزات آنلاین»؛
افول صنعت تولید شمش مسی و آلیاژی در کشور دلایل بیشماری دارد، اما دو دلیل عمده آن ورود تکنولوژیهای نوین و تغییرات بنیادین بازار است.
سیاوش قشونی، رئیسهیاتمدیرهگروه صنعتیقشونی، درگفتوگو با«فلزات آنلاین»؛
چند سالی است که میزان تولید بیلت مسی و آلیاژی در کشور به دلیل تقاضای محدود، کاهش داشته است؛ حتی میتوان گفت معدود شرکتهایی هستند که در زمینه تولید این نوع بیلتها فعالیت میکنند. بیلت مسی توسط یکی از شرکتهای داخلی به اندازه نیاز خودش تولید میشود و کل مصرف کشور نیز در همین حد است. اما بیلت آلیاژی، بهخصوص بیلت برنجی، توسط تولیدکنندگان مقاطع برنجی که با تکنولوژی اکستروژن مقاطع تولید میکنند، تولید میشود که عموما این تولیدکنندگان به اندازه مصرف خود بیلت تولید میکنند. یکی از شرکتهایی که در این زمینه فعالیت گستردهتری دارد، گروه صنعتی قشونی است که نه تنها بیلت مورد نیاز خود و همکارانش را تولید میکند، بلکه سهمی هم از بازار کشورهای آسیایی به خود اختصاص داده است. در همین راستا خبرنگار ما با سیاوش قشونی، رئیس هیات مدیره این شرکت، به گفتوگو نشسته و آنچه در ادامه میخوانید حاصل همین گپوگفت است:
نهمین دوره بازدید از پروژههای شرکت میدکو در سال 1401 توسط علیاصغر پورمند، مدیرعامل میدکو، از ...
مرکز نوآوری نوین آمپر به منظور جذب طرحهای نوآورانه در حوزه حمل و نقل هوشمند و ...
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با موضوع استماع گزارش هیئت مدیره ...
جلسه هماندیشی تیم رهبری گروه فولاد خوزستان با حضور «امین ابراهیمی، مدیرعامل»، «رضا طاهری، رئیس هیئت ...
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آهن و فولاد ارفع با حضور اعضای هیئت رئیسه در 28 ...
نخستین همایش «بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار» به همت شرکت آلومینای ایران برگزار شد. ...
کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.