مدیرعامل شرکت شهاب سیم سپاهان گفت: افزایش رقابت در بورس باعث شده است تا افراد سرمایهدار نسبت به خرید حجم بالایی از مواد اولیه و فروش آن با قیمت بیشتر در سطح بازار اقدام کنند که همین معضل، دست تولیدکنندگان واقعی را از رسیدن به مواد اولیه مورد نیاز خود کوتاه کرده است.
در کمیته برنامهریزی فلزشناسی، تجدیدنظر مجموعه استاندارد ملی ایران شماره ۱۶۸۵۶ به خوزستان واگذار شد.
مدیرعامل شرکت سیمکان فارس گفت: با توجه به اهمیت نوسازی شبکه انتقال برق در کشور، ضرورت دارد توسعه صنعت سیم و کابل به ویژه کابلهای خودنگهدار آلومینیومی در دستور کار سازمانهای دولتی مرتبط و تولیدکنندگان بخش خصوصی قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت سیم و کابل شهاب جم گفت: تولیدکنندگان سیم و کابل آلومینیومی در حالی با چالشهای مختلف مواجه هستند که تنها راه برونرفت از این شرایط، حمایت دولت است و امیدوار هستیم مسئولان توجه بیشتری به بخش تولید کنند.
تولیدکنندگان مفتول آلومینیوم در گفتگو با فلزات آنلاین از مهمترین مشکلاتشان گفتند:
عرصه تولید با مشکلات زیادی دست به گریبان است که صنعت آلومینیوم نیز از آن مستثنی نیست. نوسانات ارزی و میزان عرضه شمش آلومینیوم تاثیر چشمگیری بر قیمت این ماده اولیه و به تبع آن مفتول آلومینیوم داشته است. همچنین کاهش تقاضا به ویژه در بخش مشتریان دولتی، رکود و کاهش تولید را در این صنعت به دنبال داشته است.
مدیرعامل صنایع توری کاشان گفت:
«در حال حاضر حدود 120 تا 130 هزار تن مفتول آلومینیومی در ایران تولید میشود که تقریبا همه آن به مصرف داخلی میرسد و مقدار بسیار کمی از این تولیدات را نیز برخی از شرکتها صادر میکنند.»
مدیرعامل آلومراد با تاکید بر نبود عزم جدی برای رفع مشکلات، به فلزات آنلاین گفت:
وزنه سنگین «رکود»، صنعت آلومینیوم را نیز پاگیر کرده است. تولیدکنندگان این صنعت در بی ثباتی حاکم بر همه وجوه بازار، بدون حمایت دولت رها شدهاند. در حالی صنعتگران آلومینیوم و بهطور ویژه تولیدکنندگان مفتول آلومینیوم در آیندهای مبهم گام میگذارند که چشم امیدشان از دولت و بسترهایی که برای فعالیت بهتر آنها باید فراهم کند، برداشته شده است. سیاستگذاریهای بدون مطالعه و مقطعی دولتمردان، ناهمواری مسیر تولید را برای تولیدکنندگان صنعت مفتول آلومینیوم بیشتر کرده است. حال آنکه به گفته «جواد قاسمی» مدیرعامل شرکت آلومراد، مردم هزینه دولتها را تامین میکنند تا آنها نیز برای تعادل اجتماعی در همه ابعاد، بسترسازی کنند. اما تولیدکنندگان در این زمینه احساس تعادل نمیکنند که دلیل آن نیز تغییرات نرخ مواد، تهیه مواد اولیه و در مجموع رکود کسبوکار است. وی که بر تامین برق، آب و مخابرات توسط دولت صحه میگذارد، بااینحال تصریح میکند که این موارد فقط بخش بسیار کوچکی از هزینههای صنعت آلومینیوم را شامل میشود و عمده هزینهها، هزینههای تامین مواد اولیه است که در حال حاضر در بازار برای آن ثباتی وجود ندارد. آنچه در ادامه میخوانید، حاصل ساعتی گفتگو با جواد قاسمی، مدیرعامل شرکت آلومراد از وضعیت حاکم بر صنعت آلومینیوم به خصوص مفتول آلومینیومی است.
مدیر کارخانه آلومتک با اشاره به وضعیت نامناسب صنایع پایین دستی آلومینیوم در سال 97 گفت:
به تبع نوسانات شدید ارز در سال گذشته، قیمت شمش آلومینیوم نیز نوسانات زیادی را پشت سر گذاشت. این امر موجب شد تا صنایع وابسته به آلومینیوم همچون سیم و کابل با مشکلات بسیار شدیدی دست به گریبان شوند.
سال گذشته بیثباتی حاکم بر صنعت آلومینیوم، فعالان این عرصه را با چالشهای نفسگیری دست به گریبان کرد. تولیدکنندگان مفتول آلومینیوم و مصرفکنندگان این محصول، روزگار خوشی را تجربه نکردند و رکود موجود در بازار، کسب و کار آنها را از رونق انداخت.
بازار ناامیدکننده تجارت کابلهای آلومینیومی بدون عایق
مطالعه تجارت سیم و کابل آلومینیومی طی تابستان سال 2018 نشان میدهد میزان واردات این کالا در تابستان نسبت به فصل بهار با کاهش چشمگیری همراه بوده است. همچنین تجارت این کالا روندی مانند مدت مشابه سال گذشته داشت و حتی کاهش بیشتری یافت. عوامل سیاسی همراه با محدودیت در تامین منابع این فلز پرمصرف بیشترین تاثیر را بر بازار صنایع آلومینیومی از جمله سیم و کابل داشته است.
مدیر آزمایشگاه و کنترل کیفیت آلومتک:
مدیریت آزمایشگاه و کنترل کیفیت آلومتک گفت: تمرکز شرکت آلومتک بر تولید محصولات آلومینیومی هادی برق است به همین دلیل کیفیت مواد اولیه اهمیت زیادی دارد.
تراز عرضه و تقاضای مفتول آلومینیومی در نواحی مختلف
با توجه به اینکه توسعه ظرفیتهای تولید مفتول آلومینیومی در جهان، وابستگی زیادی به میزان دسترسی به شمش اولیه دارد و میزان مصرف آن برای تولید سیم و کابل، عموما در واحدهای صنعتی یکپارچه (عموما واحدهای تولیدکننده، خود مصرفکننده مفتول هستند) رخ میدهد، مهمترین عاملی که سبب عقب ماندن یا حتی یپشی گرفتن عرضه از تقاضا در نواحی مختلف میشود، میزان دسترسی به شمشهای اولیه است. با در نظر داشتن این امر، میتوان کسری عرضه و یا مازاد آن را در نواحی مختلف برای آینده کوتاهمدت پیشبینی کرد.
ساختار بازار تقاضای مفتول آلومینیومی
با توجه به اینکه هزینههای سرمایهگذاری برای احداث ظرفیتهای مصرف مفتول آلومینیومی، در مقایسه با ظرفیتهای تولید مفتول چندان زیاد نیست، عمده ظرفیتهای مصرف در کنار واحدهای تولیدکننده تشکیل شده است. این امر سبب شده تا ساختار بازار تقاضای مفتول (مصرف) در سطح جهان، تقریبا مشابه با بازار عرضه آن باشد.
نهمین دوره بازدید از پروژههای شرکت میدکو در سال 1401 توسط علیاصغر پورمند، مدیرعامل میدکو، از ...
مرکز نوآوری نوین آمپر به منظور جذب طرحهای نوآورانه در حوزه حمل و نقل هوشمند و ...
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با موضوع استماع گزارش هیئت مدیره ...
جلسه هماندیشی تیم رهبری گروه فولاد خوزستان با حضور «امین ابراهیمی، مدیرعامل»، «رضا طاهری، رئیس هیئت ...
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آهن و فولاد ارفع با حضور اعضای هیئت رئیسه در 28 ...
نخستین همایش «بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار» به همت شرکت آلومینای ایران برگزار شد. ...
کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.