شرکتهای حوزه پاییندستی صنعت آلومینیوم در سال جاری، رونق تولید بیشتری نسبت به سالهای گذشته داشتهاند البته این صنایع دچار مشکلات عدیدهای در حوزه فعالیت خود هستند که بیشتر این موارد جنبه عمومی داشته و مربوط به وضعیت کلی کشور است. به طوری که افزایش بیرویه قیمت مواد اولیه و متحمل شدن هزینههای سنگین تولید در پی ایجاد حباب قیمت باعث شده تا میزان سرمایه در گردش شرکتهای پاییندستی به شدت کاهش پیدا کند. این امر موجب محدودتر شدن توان خرید مواد اولیه مورد نیاز از سوی تولیدکنندگان خواهد شد و برای رفع این مشکل نیاز به ایجاد زمینههایی برای دریافت تسهیلات بانکی برای شرکتهای در حال فعالیت است که بتوانند سرمایه مورد نیاز برای خرید مواد اولیه را از این طریق به دست آورند. در این رابطه با هوشنگ گودرزی، مدیر اجرایی شرکت آلومینیوم پارس و رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم گفتوگو کردهایم که متن کامل آن در ادامه آمده است:
مدیر اجرایی شرکت آلومینیوم پارس گفت: در سال گذشته عملکرد مطلوبی در تولید و فروش داشتیم و در سال جاری، در نظر داریم تا پیشرفت مطلوبی در تولید داشته باشیم اما با توجه به اینکه شرکت دچار ورشکستگی شده و زیر نظر اداره تصفیه ورشکستگی قرار دارد، به طور قانونی مجوز سرمایهگذاری جهت تامین خطوط جدید تولید در آن داده نمیشود و باید به دنبال راهکارهای دیگری ازجمله تعمیر و ارتقای خطوط قدیمی خود باشیم که بتوانیم ظرفیت تولید خود را افزایش دهیم.
مدیرکل تسویه و امور ورشکستگی قوه قضائیه در مورد اعلام ورشکستگی شرکتهای تولیدکننده گفت: یکی از دلایلی که شرکتها اعلام ورشکستگی میکنند بهرهمند شدن از معافیتهای قانونی از جمله خسارت تاخیر تادیه است زیرا شرکتی که اعلام ورشکستگی میکند به موجب رای وحدت رویه از پرداخت خسارت تاخیر تادیه معاف میشود.
مدیر اجرایی شرکت آلومینیوم پارس گفت: برای داخلیسازی تولید فویل کنستاک به 70 میلیون دلار سرمایهگذاری ابتدایی نیاز داریم. این سرمایهگذاری با دوره بازگشت یک ساله و از طریق صادرات تامین میشود، همچنین باید در نظر داشت در حال حاضر دو شرکت قوطیسازی در داخل کشور داریم،که با احداث این خط، مواد اولیه این دو شرکت را تامین کرده صرفهجویی ارزی زیادی خواهیم داشت.
مدیر کارخانه شرکت آلومینیوم پارس:
مدیر کارخانه شرکت آلومینیوم پارس در مورد میزان تولید فویل در کشور، گفت: تولید فویل در کشور 30 هزار تن در سال است در حالی که کشور سالانه به 70 هزار تن فویل نیاز دارد. به همین خاطر، باید اقدامات زیرساختی مناسبی برای تولید فویل ور صورت گیرد تا واردات کاهش یابد و بتوانیم در این زمینه به خودکفایی برسیم.
هوشنگ گودرزی، مدیر اجرایی شرکت آلومینیوم پارس در گفتوگو با «فلزات آنلاین»:
تولید فویل آلومینیومی در ضخامتهای خاص، دستگاههای مخصوص و پیچیدهای را میطلبد که تنها شرکتهای معدودی در کشور، مانند آلومینیوم پارس تکنولوژی تولید آن را در اختیار دارند؛ اما تحریمها، چرخه تولید این شرکت را برهم زده است. تحریمها و عدم حمایت دولت برای تامین مواد اولیه آلومینیومی، موجب افزایش هزینههای تولید، کاهش نرخ بهرهبرداری و افزایش قیمت محصول نهایی و در نهایت وارد آمدن خسارات فراوان به شرکتهای فعال این حوزه شد. برای بررسی تاثیر این مشکلات بر روند تولید فویل آلومینیومی، خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» با هوشنگ گودرزی، مدیر اجرایی شرکت آلومینیوم پارس به گفتوگو نشسته است که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
تولید اولین لیوان یک بار مصرف آلومینیومی
شرکت Ball Corporation در کلرادو هفته پیش برنامه آزمایشی برای تست و بازاریابی لیوانهای یک بار مصرف آلومینیومی را اعلام کرد، که به گفته شرکت اولین گام برای شروع تولید آلومینیوم با قابلیت بازیافت بینهایت به عنوان جایگزینی برای پلاستیک است.
مدیرعامل شرکت جهان تجارت گفت:
فویل آلومینیومی یکی از مهمترین محصولات صنعت آلومینیوم به شمار میرود. در سالهای اخیر که بازار مصرف فویل آلومینیوم در ایران گسترش یافته و به مرز چند 10هزار تن رسیده است واردات فویلهای آلومینیومی بهویژه از چین افزایش یافته است.
مدیرعامل یک شرکت بازرگانی در گفتوگو با فلزات آنلاین؛
بخش زیادی از نیاز بازار داخلی را فویلهای وارداتی پوشش میدهند. اما اینکه واردات فویل آلومینیوم چرا و چگونه انجام میشود و فویلهای وارداتی با فویلهای تولید داخل از نظر مشخصات چه تفاوتی دارند، نکاتی است که در گفتگو با مدیرعامل یکی از شرکتهای بازرگانی فعال در حوزه واردات فویل آلومینیوم به آنها پرداخته شد.
مدیر کارخانه صنایع آلومینیوم هزار:
شرکت «صنایع آلومینیوم هزار» یکی از دو تولیدکننده با قدمت در حوزه فویل آلومینیوم به شمار میرود. این شرکت که نخستین تولیدکننده پاکتهای هفت لایه آلومینیومدار برای بستهبندی و ماندگاری طولانی مدت مواد غذایی، استریل لبنی و آبمیوه در ایران است، ورق و فویل آلومینیوم را برای مصارف صنعتی و لفافهای چند لایه ترکیبی با فویل به منظور بستهبندی انواع مواد غذایی، محصولات با ماندگاری زیاد، دارویی، آرایشی-بهداشتی، ساختمانی و صنعتی تولید میکند. صنایع آلومینیوم هزار متشکل از سه کارخانه «ذوب و نورد»، «کانورتینگ» و «اسپتیک» است. با این حال «محمود شریفی»، مدیر کارخانه صنایع آلومینیوم هزار نوسانات دلار، تقلب در واردات و واردات بیرویه را عامل ورشکستگی «صنایع آلومینیوم هزار» و تنها رقیبش شرکت «آلومینیوم پارس» عنوان کرد.
فویل آلومینیوم یکی از مهمترین محصولات تخت پاییندست صنعت آلومینیوم محسوب میشود که در بخشهای مختلفی همچون صنایع غذایی، دارویی، صنعتی، ساختمانی، مصارف خانگی و... استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت پاکان ظروف پارس گفت:
ایران یکی از 10 کشور اول دنیا در استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به شمار میرود که خطرات فراوانی برای سلامت جامعه و همچنین محیطزیست به دنبال دارد. در این شرایط بهترین گزینه، جایگزینی ظروف یکبار مصرف «آلومینیومی» به جای ظروف فومی پلی استایرن است. فویل آلومینیوم ماده اولیه تولید ظروف یکبار مصرف آلومینیومی بستهبندی غذا است. هرچند در سالیان گذشته استفاده از ظروف یکبار مصرف آلومینیومی برای بستهبندی غذا افزایش یافته بود، اما از حدود یک سال پیش گرایش و تمایل مردم به آنها کاهش یافته است. «امیرحسین ایزدی» مدیرعامل شرکت پاکان ظروف پارس که میزان کاهش مصرف ظروف یکبار مصرف آلومینیومی را بیش از 50 درصد عنوان میکند، دلیل این مسئله را افزایش قیمت این محصول تا بیش از دو برابر در یک سال گذشته دانست.
معاون بازرگانی شرکت کوشش رادیاتور گفت:
حدود 20 سال است که در تولید رادیاتور خودرو به جای مس و برنج از آلومینیوم استفاده میشود. از جمله مزیتهای استفاده از فویل آلومینیوم در رادیاتور خودرو میتوان به سبک شدن خودرو و افزایش خنککنندگی آن اشاره کرد. مدیران پیشین ایران خودرو در این مسیر گام نهادند و مروج این جایگزینی شدند و در نتیجه ایران نسبت به کشورهای همسایه زودتر به استقبال آلومینیوم برای مصرف در صنعت رادیاتور رفت. با اینکه به گفته «حمید بابایی» معاون بازرگانی شرکت کوشش رادیاتور بر خلاف گذشته که بخش زیادی از فویل آلومینیوم مورد نیاز صنعت رادیاتور خودرو وارد میشدکه از یک سال گذشته تقریبا تمام این نیاز از تولیدات داخلی تامین میشود اما با مشکلاتی در این مسیر روبهرو هستند؛ مشکلاتی همچون کیفیت نه چندان خوب فویل آلومینیوم تولید داخل، انحصاری بودن آن، ناتوانی در پاسخ به نیاز صنعت رادیاتور خودرو از نظر کمی و کیفی، نقش آفرینی بیبدیل نوسانات شمش آلومینیوم و دشواری تامین آن از بورس کالا.
مدیر بازرگانی صنایع تولیدی رزن صاف گفت:
«نداشتن نقدینگی منجر به کاهش سفارشات فویل آلومینیومی شده است.» این نکته را «فرید شعاع اهری»، مدیر فروش و بازرگانی صنایع تولیدی رزن صاف که تولیدکننده انواع فویلهای آلومینیومی با ضخامتهای مختلف برای همه صنایع مرتبط است، گفت و تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت ماده اولیه و همچنین نبود نقدینگی در دست مصرفکنندگان، حجم سفارشات فویل آلومینیوم نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است.
اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت مس در نخستین روزهای سال نو از طرحهای توسعه شرکت در شهرستان ...
دیروز ۲۵ اسفند ماه دو مجمع فوقالعاده و عمومی عادی به طور فوقالعاده شرکت فولاد مبارکه ...
آخرین سری ورقهای API محیط ترش شرکت فولاد اکسین خوزستان جهت پروژه ملی انتقال نفت گوره ...
امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد اکسین از مراحل تولید اسلب با ضخامت 300 میلیمتر با گرید ...
شرکت مجتمع فولاد خراسان در هفدهمین نمایشگاه ایران متافو حضور یافت و پذیرای بازدیدکنندگان بود. ...
شرکت معدنی و صنعتی گلگهر مانند سالهای گذشته در هفدهمین نمایشگاه ایران متافو در نمایشگاه بینالمللی ...
کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.