گروهی از محققان دانشگاه براون در آمریکا راهکار جدیدی را برای تولید ساختارهای فلزی با استفاده از نانو ذرات ابداع کردند که امکان تولید فلزات بسیار سخت را فراهم میکند.
یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق به عرضه پوششهای پایه آلومینایدی برای حفاظت از پرههای توربین گاز هوایی، صنعتی و نیروگاهی به بازار شد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنایع آبکاری ایران گفت: آبکاری بدون توجه و حمایت، تبدیل به یک صنعت زیرزمینی و واسطهگری میشود که به محیط زیست لطمه وارد کرده و کیفیت پایین تولیدات و قیمتهای بدون کنترل آنها به اقتصاد کشور لطمه میزند.
معدنکاری برای فناوریهای نوین یک ضرورت به حساب میآید؛ درواقع برای تولید یک تلفن هوشمند، بیش از ۴۰ فلز معدنی و عناصر نادر مورد استفاده قرار میگیرد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون 15 خط آپ کست (up cast) در منحصر بهفردترین شرکت خدمات فنی و مهندسی کشور در شهرکرد تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی شده است.
مجید وفایی فرد، مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران
فلزات استراتژیک به فلزاتی اتلاق میشود که در صنایع نوین و پیشرفته کشورها مصرف میشوند ولی تامین مواد اولیه، فناوری یا تجهیزات لازم برای تولید آنها در کشور محدود یا به کشورهای خارجی وابسته است. دلایلی که برای استراتژیک بودن یک فلز یا ماده معدنی در نظر میگیرند عبارتند از: عوامل سیاسی، وابسته بودن آن ماده به سایر محصولات معدنی (همچون استخراج تانتالیوم بهعنوان محصول جانبی از معادن روی)، ریسک انحصار در تولید (تمرکز آن در برخی نقاط جهان)، تقاضای بالای مصرف در مدت زمان کوتاه و مقطعی (اغلب نشأت گرفته از تکنولوژیهای جدید)، عامل امنیت، نحوه نگهداری آن عنصر (بالا بودن هزینههای انبارداری فلزاتی مانند سدیم) و توسعه فن آوری در آینده (افزایش نیاز بشر به این مواد). صنایع هدف این فلزات عبارتند از: خودروسازی و هوافضا، فنآوری اطلاعات و ارتباطات، فنآوریهای نوین، میکرو تکنولوژیها، انرژی برق و انتقال نیرو، مواد شیمیایی.
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو مطرح کرد؛
یکی از حوزههای بخش معدن و صنایع معدنی که در کشور ما آنگونه که باید و شاید رشد نکرده است، حوزه فلزات استراتژیک است. این فلزات شامل فلزاتی مانند نیکل، کادمیوم، کبالت، لیتیوم، عناصر نادر خاکی، تیتانیوم، آنتیموان و... میشوند. احتمال وجود ذخایر استراتژیک در کشور ما وجود دارد، کما اینکه در زمینه تیتانیوم و آنتیموان نیز نتایج خوبی حاصل شده است. برای بررسی وضعیت تولید و استحصال فلزات استراتژیک، خبرنگار سایت خبری تحلیلی «فلزات آنلاین» با غلامرضا ملاطاهری، سرپرست مدیریت، آموزش و فناوری ایمیدرو به گفتوگو نشسته است. وی معتقد است دلیل عدم ورود کشور ما به حوزه فلزات استراتژیک ناشناخته بودن و عدم کاربرد این فلزات در کشور بوده است. چرا که ذخایر و تکنولوژی فلزات معمول مانند مس، آهن، سرب و روی کاملا شناخته شدهاند. ملاطاهری همچنین میگوید ارتباط صنعت با دانشگاه بهویژه دانشگاههایی که ارتباطات بینالمللی خوبی دارند، میتواند در زمینه تولید و استحصال فلزات استراتژیک راهگشا باشد. چرا که میتوان از تجربیات آنها بهخوبی استفاده کرد. متن این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو اعلام کرد:
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو اعلام کرد: این سازمان درصدد ورود به زنجیره تأمین فلزات مورد نیاز صنایع پیشرفته و استراتژیک است.
تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران
بخشی از مشکل عدم ورود تکنولوژیهای نوین به کشور ما به فرهنگ باز میگردد. هنگامی که یک تجهیز و یا تکنولوژی برای نخستین بار وارد میشود، بهدلیل اینکه آمادگی کامل ورود این تکنولوژی وجود ندارد، طبیعی است که مشکلاتی در استفاده از آن بهوجود خواهد آمد. بنابراین باید مدت زمانی را برای جا افتادن فرهنگ استفاده از تکنولوژی صبر کرد. اعتقاد بر این است که دولت درخصوص واردات تکنولوژی، برنامهریزیهای لازم را انجام دهد و زیرساختهای ورود آن را آماده کند. بهطور حتم وقتی یک تکنولوژی بدون فراهم آمدن زیرساختها وارد میشود، ممکن است برای استفاده از آن مشکلاتی پدید آید. اما اگر پیش از ورود یک تکنولوژی به کشور زمینههای لازم فراهم شوند و بخشهای توانمند نیز تکنولوژی را با برنامهریزی بهتر به کشور وارد کنند، همانند بسیاری از کشورها، ورود تکنولوژی میتواند منشا بسیاری از تحولات در صنعت باشد.
مرکز نوآوری نوین آمپر به منظور جذب طرحهای نوآورانه در حوزه حمل و نقل هوشمند و ...
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با موضوع استماع گزارش هیئت مدیره ...
جلسه هماندیشی تیم رهبری گروه فولاد خوزستان با حضور «امین ابراهیمی، مدیرعامل»، «رضا طاهری، رئیس هیئت ...
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آهن و فولاد ارفع با حضور اعضای هیئت رئیسه در 28 ...
نخستین همایش «بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار» به همت شرکت آلومینای ایران برگزار شد. ...
مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت سنگ آهن گهرزمین با حضور 95 درصدی سهامداران در ...
کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.